Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 10-04-2003 Mediaberichten 10 april (14.45 uur)

ECHT Vijf verdachten van vechtpartij in bewaring gesteld

ECHT De vijf verdachten van de vechtpartij die zaterdagavond plaatsvond op het Chatelainplein zijn woensdag 9 april voorgeleid aan de rechter commissaris. Alle vijf de verdachten zijn door de rechter commissaris in bewaring gesteld.

Drie van de vijf verdachten; een 14 jarige en een 18-jarige Echtenaar en de 17-jarige Maasbrachtenaar zijn in bewaring gesteld maar onder voorwaarden geschorst. De beide andere verdachten, een 16-jarige en een 38-jarige man uit Echt zijn in bewaring gesteld.

Bij de vechtpartij raakten in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen gewond. De ruzie ontstond toen een groepje mensen, waaronder twee slachtoffers, de 16-jarige en 18-jarige broers aansprak op hun gedrag toen ze een bushokje aan het vernielen waren. Na deze opmerking vielen over en weer enkele klappen, een ruzie die later een vervolg kreeg op het Chatelainplein en waarbij drie personen gewond raakten. (Zie mediaberichten van zondag 6 april.)

ROERMOND / SUSTEREN Twee aanhoudingen op verdenking van valsheid in geschrifte

ROERMOND / SUSTEREN De politie van Roermond heeft maandag 7 april een 34-jarige man uit Susteren in zijn woning aangehouden op verdenking van het doen van een valse aangifte. De man heeft op 10 maart bij de politie in Buchten aangifte gedaan van de diefstal van zijn digitale camera. Na onderzoek van de politie wordt de man verdacht van het doen van een valse aangifte.

Op dinsdag 8 april heeft de politie een 21-jarige man uit Roermond in zijn woning aangehouden op verdenking van het doen van een valse aangifte. Deze man deed op 14 december van het vorig jaar aangifte van diefstal van zijn mobiele telefoon. Deze telefoon was volgens zijn zeggen op zondag 8 december op de Bredeweg in Roermond door onbekenden van hem afgenomen.

De politie heeft tegen beide personen een proces verbaal opgemaakt. Ook zullen zij de schade die is toegebracht aan verzekeringsmaatschappijen moeten terugbetalen.