Trimbos Instituut

Nieuwsflits

Preventieprojecten in kaart gebracht

Elk jaar wordt een inventarisatie van preventieprojecten van de GGZ-instellingen en Instellingen voor verslavingszorg in Nederland uitgevoerd door de helpdeskmedewerkers van de Landelijke Steunfunctie Preventie GGZ en Verslavingszorg (LSP). Hiervoor vragen zij alle preventiewerkers van deze instellingen nieuwe preventieprojecten te beschrijven en de bestaande gegevens te actualiseren. De resultaten van deze inventarisatie worden verwerkt in de LSP-databank. Een van de producten die met deze informatie worden gemaakt is de publicatie van overzichten van adressen en aandachtsgebieden van preventiewerkers. Er zijn twee versies: een gids met preventiewerkers in ggz-instellingen en, dit jaar voor het eerst, een gids met preventiewerkers in de verslavingszorg. In de overzichten staan alle preventieafdelingen vermeld, met medewerkers en hun aandachtsgebieden. Omgekeerd zijn bij de aandachtsgebieden de namen van de hierin actieve preventiewerkers genoemd. De bedoeling van dit overzicht is dat de preventiewerkers inzicht krijgen in elkaars activiteiten en indien gewenst contact met elkaar kunnen opnemen.
Op verzoek van het Landelijk Platform vluchtelingen maakt de helpdesk van de LSP daarnaast jaarlijks een speciaal overzicht van de preventieactiviteiten gericht op asielzoekers en vluchtelingen. Dit overzicht wordt eveneens gemaakt op basis van de hierboven genoemde landelijke inventarisatie van preventieprojecten. Iedereen die beroepshalve geĂŻnteresseerd is in het overzicht, kan dit bestellen bij het Trimbos-instituut.

Preventieprojecten vluchtelingen en asielzoekers in Nederland 2002 . Samenstelling LSP. Uitgave Trimbos-instituut, bestelnummer AU0224, prijs EUR 7,50.
Adressen en aandachtsgebieden van ggz-preventiewerkers 2002. Kristien Harmsen. Uitgave Trimbos-instituut, bestelnummer AU0197, prijs EUR 9,50.
Adressen en aandachtsgebieden van preventiewerkers verslavingszorg 2003. Marijke Loogman. Uitgave Trimbos-instituut, bestelnummer AU0233, prijs EUR 6,-.
De publicaties zijn te bestellen via bestel@trimbos.nl, of tel. (030) 297 11 80.
Over de inhoud kunt u contact opnemen met Kristien Harmsen (GGZ-preventie) of Marijke Loogman (Verslavingspreventie) beiden werkzaam bij de Helpdesk LSP, helpdesk.lsp@trimbos.nl, tel. (030) 297 11 51.

* Kristien Harmsen kharmsen@trimbos.nl
Marijke Loogman mloogman@trimbos.nl

Het Trimbos-instituut is een onafhankelijk landelijk kennisinstituut voor de GGZ en verslavingszorg met als doel de geestelijke gezondheid van mensen te bevorderen.
Nieuwsflitsen voorziet mensen die betrokken zijn bij de GGZ en verslavingszorg kort en bondig van informatie over activiteiten, diensten, producten en resultaten van het Trimbos-instituut. Nieuwsflitsen mag vrijelijk worden gekopieerd en verspreid.

Redactie
Henk Maurits (030) 297 11 38
hmaurits@trimbos.nl
Henk Verburg (030) 297 11 00
hverburg@trimbos.nl

Opmaak
Heidie Wisselo

Adreswijzigingen
Peter Stark,
pstark@trimbos.nl

Belangrijke telefoonnummers

Bestellingen 030 297 11 80 bestel@trimbos.nl Helpdesk Preventie (LSP/LOP) 030 297 11 51 www.lsp-preventie.nl Drugs Infolijn 0900-1995 www.drugsinfo.nl

Trimbos-instituut
Netherlands Institute of Mental Health and Addiction Da Costakade 45
Postbus 725 3500 AS Utrecht
Telefoon (030) 297 11 00
Fax (030) 297 11 11