Gemeente Sittard-Geleen


Sittard-Geleen d.d. 8 april 2003
1. Brief op grond van art 37 Rvo inzake het beleggen van een informatie avond met betrekking tot de ontwikkelingen rond Huize Holtum te Holtum (weth. Hanssen).
Beslissing: de bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden; het college heeft de brief voor kennisgeving aangenomen. 2. Beantwoording brief op grond van art. 37 RvO van de heer P. Meekels namens fractie GOB inzake subsidie apparaatskosten wijkplatforms (weth. Geenen).
Beslissing: college is akkoord met antwoord aan GOB-fractie, waarin staat dat college ook vindt dat wijkplatforms bij hun plannen hulp (financieel) moeten krijgen van de gemeente. Zij krijgen een tegemoetkoming in de kosten. Er is op dit moment geen reden om de procedure aan te passen.
3. Vervangen centrale Unix computers binnen 'exchange' optie van bestaande lease overeenkomst (weth. Lennertz). 1. het college is akkoord met de vervanging van centrale Unix computers binnen 'exchange' optie van bestaande lease overeenkomst. De raad moet het plan eerst goedkeuren; 2. het college is eveneens akkoord om aan HP als leverancier van de onder exchange lease vallende hardware componenten en Centric opdracht te verstrekken tot levering en installatie. 4. Opdrachtverlening fase 2 retailstructuurvisie (weth. Martens). Beslissing: college geeft aan Ecorys/Kolpron opdracht om volgens offerte onderzoek te verrichten naar voorzieningen in wijken en buurten (supermarkten, buurtwinkels). Wethouder Geenen is nader geïnformeerd over de financiële dekking.
5. Verzoek om schadevergoeding in verband met kap houtopstand (rooien populieren/snoeien struiken) (weth. Den Rooijen). Beslissing:
1. het college heeft het verzoek om een financiële tegemoetkoming afgewezen;
2. het college laat in een brief weten dat het rooien van de populieren onvermijdelijk was, maar dat nieuwe bomen worden geplant; het gesnoeide bosplantsoen zal zich snel weer herstellen; 3. de brief ligt ter inzage voor de raad.
6. Wijziging beleid tijdelijke reclameborden (weth. Den Rooijen). Beslissing:
1. het college laat de Stichting Bloemencorso in een brief weten dat mogelijk nieuw beleid nog nader wordt uitgewerkt en dat in het jaar 2003 nog gewerkt kan worden volgens de huidige regeling; 2. de brief ligt ter inzage voor de raad.
7. Verkoop woonwagen (weth. Den Rooijen).
Beslissing: het college is akkoord met de verkoop van de woonwagen voor EUR 3.750,00. Een en ander conform bijgevoegde verkoopovereenkomst.
8. Jaarlijkse huurverhoging huurwoonwagens en woonwagenstandplaatsen per 1 juli a.s. (weth. Den Rooijen).
Beslissing:
1. het college is akkoord met voorgestelde huurverhoging per 1 juli a.s.;
2. de huurders van een standplaats en/of woonwagen worden van deze huurverhoging voor 1 mei a.s. op de hoogte gebracht. 9. Onderzoek naar aanleiding van incident DSM (burgemeester). Beslissing:
1. het college laat een onafhankelijk, beperkt onderzoek instellen naar de procedures die na het incident gevolgd zijn; 2. het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) als onafhankelijke onderzoeksinstelling krijgt hiertoe opdracht;
3. het college is akkoord met de geraamde financiële consequenties van 28.500,- euro (excl. BTW) ; het bedrag wordt opgenomen in de marap dan wel via de post onvoorzien.
10. Beleidsnotitie horeca voor de Sittardse binnenstad, 2e fase Beslissing:
1. het college stelt de beleidsnotitie in handen van de griffier, ter informatie voor de commissie Stad;
2. vervolgens wordt de notitie in het kader van afd. 3:4 AWB gedurende 4 weken voor inspraak ter visie gelegd; 3. Het college verzoekt een en ander juridisch goed in te kaderen, zodanig dat geen ruimte ontstaat voor ongewenste ontwikkelingen. Het college verzoekt tevens een gemeentebrede, integrale notitie ter zake horecabeleid te ontwikkelen.
11. Lijst uitnodigingen.
Beslissing: het college heeft de lijst van uitnodigingen vastgesteld.