Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 10 april 2003

Politie controleert snelheid

UDENHOUT - Bij de wijkagent hadden bewoners van de Groenstraat geklaagd over de snelheid van de weggebruikers in deze straat. Daarom heeft de politie gisteren een indicatieve snelheidscontrole gehouden. Op de Groenstraat geldt een maximum snelheid van 30 kilometer per uur. Bij de controle gistermiddag bleek dat de gemiddelde snelheid die de weggebruikers reden 43 kilometer per uur was. Ruim te hard dus. Vier keer werd er een meting boven de 60 kilometer gedaan. De hoogst gemeten snelheid gistermiddag bedroeg 68 kilometer per uur. Aan de hand van deze indicatieve controle, die ook als een 0-meting beschouwd wordt gaat de politie verder beleid ontwikkelen.

Winkel overvallen

TILBURG - Gisteravond rond kwart voor tien werd aan de Goirkestraat een winkel overvallen. Op het moment van de overval werkte in de winkel een 46-jarige verkoopster. Een nog onbekende man kwam de zaak binnen, gedroeg zich aanvankelijk als een normale klant (vroeg tot hoe laat de winkel open was) maar eenmaal bij de kassa gekomen bleek de man minder goede bedoelingen te hebben. Hij bedreigde de verkoopster met een pistool en eiste geld van de verkoopster. De man pakte geld uit de kassalade en verdween vervolgens op een goudkleurige fiets. Uit de kassa werden enkele honderden euro`s gestolen.

Illegale vreemdeling aangehouden

TILBURG - Aan de Radiostraat hebben agenten vannacht om tien over halféén een 47-jarige man uit Tilburg aangehouden. Tijdens een routine controle bleek dat de man nog een aantal vonnissen open had staan en tevens stond hij gesignaleerd als ongewenst vreemdeling. Hierop is de man aangehouden en ingesloten.

Schuurtje in brand

MOERGESTEL - Aan de Stappert brak vannacht om halfvier brand uit in een schuurtje dat tegen de woning was aangebouwd. vermoedelijk is de brand ontstaan door een buitenlamp. Bij de schuurbrand vatte ook de dakisolatie vlam. Om de brand goed te kunnen blussen moest de brandweer de pannen van het dak halen.

Hennepkwekerij

TILBURG - Aan de Lijsterstraat hebben agenten vanmorgen om tien uur een 34-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet, omdat in zijn huis een hennepkwekerij van ongeveer 100 plantjes werd aangetroffen. De kwekerij werd bemonsterd en ontmanteld. De planten werden vernietigd en de gebruikte apparatuur werd in beslag genomen. De man had dit jaar al een keer geoogst en exploiteerde de kwekerij om van zijn schuld van ongeveer 6000 euro af te komen.

Bejaarde man ernstig gedupeerd door zakkenrollerij

TILBURG - Een 86-jarige man uit Loon op Zand is ernstig gedupeerd geraakt door zakkenrollerij. Afgelopen maandag haalde de man bij de Postbank aan het Wagnerplein zijn nieuwe pinpas met code op. Vermoedelijk heeft iemand kans gezien om de pas en code die in één enveloppe zaten uit de binnenzak van de bejaarde man te rollen. Toen zijn dochter afgelopen woensdag geld wilde gaan pinnen bleek het saldo van de man ontoereikend. Navraag bij de Postbank leerde dat er op maandag 7 april diverse transacties met de pas van de man hadden plaatsgevonden. Op diverse adressen in Tilburg en Gilze werd er in totaal 2171 euro opgenomen.

Bron: Carel Bouman