SBN BEDRIJFSKINDEROPVANG

Bedrijven betalen 50% teveel voor kinderopvang

Bedrijven betalen over het algemeen 50% te veel aan hun kinderopvangkosten. Dat komt omdat ze niet optimaal gebruik maken van alle fiscale mogelijkheden en subsidies. De meeste bedrijven in Nederland beschikken over een kinderopvangregeling, gebaseerd op het door het Ministerie van VWS geadviseerde VWS-model. Deze kinderopvangregeling is echter duur voor werkgevers en leidt tot wachtlijsten wegens budgettaire beperkingen.

SBN Bedrijfskinderopvang Nederland BV heeft daarom een Fiscale Kinderopvangregeling in de markt gezet, speciaal voor bedrijven die kosten willen besparen op hun huidige kinderopvangregeling. Het principe van een fiscale kinderopvangregeling is vergelijkbaar met dat van een pc-privé project. Invoering van deze regeling leidt tot een kostenreductie voor werkgever van gemiddeld 50%. Toch gaat de werknemer er niet op achteruit en levert het een netto besparing op van minstens 60%. De Fiscale Kinderopvangregeling is ook na invoering van de Wet Basisvoorziening Kinderopvang (WBK) te handhaven.

'Veel werkgevers hikken aan tegen de enorme kosten die een traditionele kinderopvangregeling met zich mee brengt. Met een Fiscale Kinderopvangregeling is het nu voor ieder bedrijf, van groot tot klein, haalbaar om een kinderopvangregeling aan te bieden', aldus directeur Sjoerd van Essen van SBN. 'Het loont zelfs al de moeite bij één werknemer!'. Eén van de eerste bedrijven die het voordeel van de Fiscale Kinderopvangregeling heeft erkend is SNT Nederland, marktleider op het gebied van Customer Relationship Management. De regeling is inmiddels opgenomen in de nieuwe CAO van SNT.

SBN biedt een aantal kant-en-klare fiscale kinderopvangpakketten op haar website www.sbn.nu aan. Ook is het voor bedrijven mogelijk een gratis Kinderopvang Quickscan op internet in te vullen. Dit levert een rapportage met persoonlijk advies over de meest gunstige kinderopvangregeling voor het bedrijf en aanbevelingen voor verbeteringen en kostenbesparingen (cijfers!).

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:
SBN Bedrijfskinderopvang Nederland BV
contactpersoon: Jitske Schols
tel: 020-4623710 of 06-41188199
office@sbn.nu

WWW.SBN.NU

10 apr 03 15:56