Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-04-2003
Persberichten district Sittard (HP 15.30 uur) Donderdag 10 april 2003

Sittard, vermiste Gwenda Lankreyer terecht.

De vermiste minderjarige Gwenda Lankreyer is vanmorgen in een woning te Geleen aangetroffen. De politie werd op het spoor van de minderjarige gezet naar aanleiding van de aandacht welke de media aan haar vermissing besteedde. De politie werd getipt over haar verblijfplaats waar zij ook werd aangetroffen. Momenteel verblijft Gwenda aan het politiebureau waar zij ingesloten blijft totdat de Raad van de Kinderbescherming een nieuwe plaatsing voor haar geregeld heeft.

Schinnen, caravan uitgebrand.

Donderdagmorgen 10 april 2003 is een 43 jarige man uit het Duitse Kassel gewond geraakt bij een caravanbrand op Wolfhagen te Schinnen. De man lag in de caravan te slapen en werd omstreeks 05.15 uur gewekt door brand. Hij wist zich met veel moeite uit de brandende caravan naar buiten te werken. Daarbij liep hij enkele brandwonden op aan zijn voeten. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de caravan verloren ging. Ondanks aandringen van brandweerlieden en de politie om zich onder behandeling te laten stellen van een arts weigerde de 43 jarige man uit Kassel dit. Door de caravanbrand raakte ook een vrachtauto vlam. De achterkant had vlam gevat maar hier kon de brandweer erger voorkomen. De oorzaak van de brand kon niet achterhaald worden. Mogelijk is er sprake van kortsluiting.

Born, hennepkwekerij aangetroffen.
Woensdag 9 april 2003 heeft de politie kort voor het middaguur in een woning aan de Martinushof te Born een hennepkwekerij aangetroffen. Na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld.
De politie betrad de woning naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. In de woning bleek echter niemand aanwezig te zijn. Vier kamers bleken ingericht te zijn als hennepkwekerij. Echter recent bleek de hennep geoogst te zijn. Hennepplanten werden niet meer aangetroffen, wel enkele resten daarvan alsmede 736 lege bloempotten. Wel de gehele kweekinrichting werd aangetroffen. Zo werden 27 assimilatielampen, 4 koolstoffilters, 4 afzuiginstallaties, 27 transformatoren, een gehele elektrische installatie met tijdschakelaars, dompelpompen, en een ventilator aangetroffen. Na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld.
De politie stelt nog een onderzoek in wie de eigenaar van de hennepkwekerij is.

Stein, gestolen auto geheel uitgebrand.
Donderdagmorgen 10 april 2003 heeft omstreeks 04.05 uur op de Chrostololaan te Stein een autobrand gewoed. Een buurtbewoner had de brand ontdekt en daarop de hulpdiensten gebeld. Bij het ter plaatse komen bleek de auto in lichterlaaie te staan en al grotendeels uitgebrand te zijn. De brandweer bluste de brand maar de auto is rijp voor de sloop. Na het controleren van het kenteken werd de eigenaar achterhaald. Deze bleek woonachtig te zijn in Rotterdam. Na een bezoek van de Rotterdamse collegas bleek dat de auto de voorbije nacht gestolen was. De 51 jarige eigenaar had de diefstal nog niet bemerkt.

Geleen, diefstal uit bioscoop voorkomen.
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft in een bioscoop gevestigd aan de Rijksweg centrum te Geleen een inbraak plaatsgevonden. Twee bewoners boven de bioscoop hoorden kort voor 03.00 uur gestommel en enkele dreunen. Na een kijkje te hebben genomen waar het geluid vandaan was gekomen werd de 21 jarige bewoner in het bioscoopgedeelte geconfronteerd met drie mannen die met een kluis aan het slepen waren. De bewoner werd daarop overlopen door het drietal waarvan er een een vuurwapen droeg en de ander een breekijzer. De bewoner kreeg een fikse klap tegen zijn hoofd, waarna het drietal aan de haal ging. De kluis is achtergebleven.
Bij onderzoek bleek een van de nooduitgangen geforceerd te zijn. De politie stelt een onderzoek in.