Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2003 Persberichten district Lekstroom middag, 16.00 uur

Hennepkwekerij opgerold

IJSSELSTEIN- Na een binnengekomen melding van een illegale hennepkwekerij is de politie woensdag gaan kijken in een pand aan de Eiteren. Bij binnenkomst van het pand kwamen de agenten drie verdachten tegen in de hal. Zij zijn direct aangehouden.

In het pand trof de politie 350 moederplanten aan en 10.500 stekjes. De hennepkwekerij was professioneel ingericht, compleet met lampen en afzuiginstallaties. De drie verdachten in de leeftijden van 19, 38, 43 afkomstig uit Utrecht en Haaften zijn ingesloten voor verhoor.

Inbraak

IJSSELSTEIN- Donderdagmorgen heeft de politie twee vrouwen aangehouden op verdenking van poging inbraak. Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie een melding binnen dat twee vrouwen aan de voordeur zaten te rommelen bij een huis aan de Kaasmakerlaan.

De vrouwen werden gestoord door de bewoner, waarna ze meteen wegliepen. Getuigen konden vertellen hoe de vrouwen eruit zagen en waar ze heen gingen. De politie is gaan zoeken en kon ze in Zenderpark aanhouden. De dames, 26 jaar en afkomstig uit Oldenzaal en een 41-jarige vrouw afkomstig uit IJsselstein zijn ingesloten voor verhoor.

Aanrijding met letsel

BENSCHOP- Donderdagmorgen heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietsster en scooter. Rond 08.00 uur reed een fietser over het fietspad op de M A Reinaldaweg, in de richting van Montfoort.

De 14-jarige fietsster uit Benschop hield op het pad niet voldoende rechts. Een tegemoetkomende 17-jarige scooterrijder uit Montfoort dacht dat zij aan de kant zou gaan. Dit gebeurde niet, waardoor een aanrijding ontstond. Beiden kwamen ten val. Het meisje had letsel aan haar gezicht. De jongen klaagde over pijn aan zijn rug en is vervoerd naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole

WOERDEN- Donderdag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op het Stationsplein-noord. Tussen 10.00 en 12.00 uur werd deze gehouden. Er werden 665 voertuigen gecontroleerd, daarvan waren er 64 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.