Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2003
Persberichten district Utrecht stad, 16.15 uur middag

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een automobiliste aangehouden omdat ze met veel alcohol op achter het stuur zat. Omstreeks 10.00 uur raakte de vrouw betrokken bij een aanrijding materieel op de St.Jacobsstraat. De 28-jarige vrouw uit Utrecht reed echter na de aanrijding door. De politie ging op zoek naar de auto en trof de vrouw rijdend aan op de Heemstedelaan. Agenten spraken haar aan en roken een alcohollucht. Op het bureau blies ze 975 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt ter zake rijden onder invloed en doorrijden na aanrijding.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op de Burgemeester Norbruislaan werd donderdagochtend een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 22 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder gordel, rijden met te hoge snelheid, max 77 km/pu, en het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs.

Op woensdagavond werd een 28-jarige automobilist uit Zeist gecontroleerd op de Hopakker. De man kreeg omstreeks 16.00 uur een stopteken van de agenten en nader onderzoek wees uit dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij kreeg hiervoor een bekeuring en kon lopend zijn weg vervolgen.

Inbreker aangehouden

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een inbreker aangehouden.

Omstreeks 05.10 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een winkel gelegen aan de Oudegracht. De politie ging poolshoogte nemen en zag dat een ruit van de winkel was vernield. De agenten hoorden vervolgens dat er in de winkel iemand een trap opliep. De agenten gingen naar binnen en hoorden de inbreker, 32-jaar uit Utrecht, over een glazen plafond lopen en de man klom op de 1e verdieping een raam uit. De agenten gingen verder op zoek en troffen hem aan op het dak van het pand. Hier werd hij aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Lastige man aangehouden

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een lastige man aangehouden. Omstreeks 11.30 uur had een 25-jarige man uit Utrecht zich vervelend gedragen bij de sociale dienst gelegen aan de Oudenoord. De politie werd gewaarschuwd en in de tussentijd verliet de man het pand al. Door een agent werd hij in de omgeving aangesproken op zijn onbehoorlijke gedrag. De man begon direct de agent uit te schelden en werd aangehouden ter zake belediging.