Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Concours Hippique Eindhoven succesvol tegen de stroom in

Dat het economische gezien een stuk minder gaat is ook bij de gemeente Eindhoven merkbaar. De gemeente doet duidelijk een stap terug in het financieel ondersteunen van grote evenementen. Een bijdrage zit er nog wel in, maar zich garantstellen voor eventuele begrotingstekorten is er dit jaar niet meer bij. Verschillende organisatoren hebben hun teleurstelling er al over uitgesproken.

In het geval van het 57-jarige (inter)nationale concours hippique, dat van 29 mei tot en met 1 juni wordt gehouden op het terrein aan de Karpendonkse Plas, speelt de garantstelling niet. Toch heeft ook het concours hippique last van de bezuinigingen binnen de gemeente. De jaarlijkse subsidie van de gemeente is inmiddels aanzienlijk teruggebracht tot ¬ 20.000. Die subsidie vertaalt zich in het onderhoud van de terreinen aan de Karpendonkse Plas en het verlenen van facilitaire diensten tijdens het evenement dat op Hemelvaartsdag begint. Door het teruglopen van de ondersteuning wordt de organisatie uit Eindhoven in een moeilijk pakket gebracht, te meer daar veertien dagen voor het begin van het concours het Russisch staatscircus op het terrein zal optreden, waardoor flinke beschadigingen aan de springpiste kunnen ontstaan.

Door het teruglopen van de gemeentesubsidie wordt het steeds moeilijker om tijdens het concours, waaraan deelnemers uit meer dan 10 landen deelnemen, de toegang voor het publiek gratis te houden. Vorig jaar kwamen gedurende vier dagen ca 82.000 bezoekers naar de Karpendonkse Plas.

Noot voor de redactie,