Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen UR, 016, 10 april 2003

Nieuwe databank voor projecten in de biologische landbouw

Het Innovatiecentrum Biologische Landbouw (IBL) van Wageningen Universiteit en Researchcentrum start op internet met de ProjectBank, een overzicht van Nederlandse projecten op het gebied van biologische landbouw. De ProjectBank telt inmiddels meer dan 350 projecten.

Op de site www.biologischelandbouw.net kunnen bezoekers vinden wie zich bijvoorbeeld met biologische veehouderij bezighoudt? Of welke projecten provincie Limburg financiert?

Het gaat om projecten op het gebied van onderzoek, onderwijs, voorlichting en demonstratie- en ketenprojecten. Projecten kunnen worden geselecteerd op type, thema, sector, uitvoerende instelling, projectleider, financier enz.

Negentig procent van de lopende en afgeronde projecten is in de database opgenomen. Nieuwe projecten kunnen worden aangeleverd via een aanmeldingsformulier op de website van IBL.

Het IBL startte in 2001 in opdracht van de Raad van Bestuur van Wageningen UR en draagt bij aan de verspreiding van kennis over biologische landbouw en voeding. Daarnaast stimuleert IBL in samenspraak met de biologische sector de ontwikkeling van nieuwe kennis.