Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Yokogawa Europe kiest "opnieuw" voor Infonet voor haar netwerkdiensten in Europa en Zuid Afrika

Amstelveen, januari 2003 ? Yokogawa Europe, een leverancier van procesbeheersings-systemen, heeft opnieuw voor Infonet gekozen als leverancier en partner voor de uitbreiding en het beheer van haar Europese netwerk voor de komende drie jaar.
Na een korte onderbreking van de jarenlange samenwerking tussen Yokogawa en Infonet gaan beide partijen door met de verdere uitbouw en het beheer van het private data-netwerk. Infonet gaat Global Frame Relay- , remote access- , firewall- en internet access-diensten leveren. Dit totaal pakket aan diensten stelt Yokogawa Europe in staat om de bedrijfsapplicaties zo optimaal mogelijk te laten renderen.

Yokogawa ontwerpt en bouwt procesbeheersingssystemen. Met 18.100 medewerkers, 108 produktie- en distributiecentra in 28 landen is Yokogawa een wereldspeler van formaat in dit marktsegment, het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort.
Gezien de goede ervaringen met de dienstverlening van Infonet werd besloten opnieuw de komende jaren met Infonet in zee te gaan.

De centrale computersystemen van Yokogawa voor Europa staan in het Europese hoofdkantoor in Amersfoort. De Global Frame Relay dienst van Infonet stelt Yokogawa in staat netwerkprioritisering toe te passen waardoor bedrijfskritische ERP-applicaties voorrang krijgen op minder kritisch dataverkeer. Hierdoor wordt het netwerk van Yokogawa zo optimaal mogelijk ingericht en afgestemd op deze ERP-applicaties, waardoor tevens de netwerkkosten beheersbaar worden en blijven. De Remote Access-dienst zorgt ervoor dat mobiele gebruikers van Yokogawa wereldwijd betrouwbare toegang tot het bedrijfsnetwerk van Yokogawa krijgen. De Internet Access-dienst levert een snelle en betrouwbare toegang tot het Internet door middel van de Firewall-diensten van Infonet.

"Wij kiezen voor Infonet als partner voor ons internationale netwerk aangezien zij in het recente verleden ook al hebben bewezen te kunnen voldoen aan de hoge eisen die wij stellen aan de implementatie en het beheer van ons netwerk."
"De infrastructuur en dienstverlening van Infonet is nagenoeg in alle landen identiek, waardoor Infonet zonder tussenkomst van derden, voor onze behoefte gelijkwaardige diensten kan leveren" aldus Paul Verrijp, Project Manager Netwerken Yokogawa Europe.

Yokogawa

De klanten van Yokogawa zijn toonaangevende ondernemingen in de procesindustrie, die met name actief zijn in de olie-en gaswinning, energieopwekking, (petro)chemische-, farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie.
Yokogawa helpt haar klanten bij de optimalisatie van het productie- en safetyproces. Niet alleen met het leveren van hoogwaardige apparatuur, maar ook met het verlenen van een op maat gesneden service. Met behulp van een service en onderhoud- stappenplan komen zij gezamenlijk tot een voor de klant optimaal serviceniveau. Van eerste lijn diagnose tot aan prestatie contracten waarbij niet de inspanning, maar het eindresultaat wordt vastgelegd.

Infonet
Infonet Nederland BV is een zelfstandige dochter van KPN Telecom BV en de Nederlandse vertegenwoordiger van Infonet Services Corporation. Infonet is een leverancier van internationale netwerkdiensten en levert in meer dan 70 landen, via haar wereldwijde netwerk, haar diensten aan meer dan 2.600 multinationals. De organisatie heeft een uitgebreid portfolio met netwerkgebaseerde oplossingen op het gebied van Breedband, Internet, Intranet, MultiMedia, Remote Access, Local Access en Applicatie diensten. Infonet levert multinationals een service, die gebaseerd is op een specifieke werkwijze met bijbehorende instrumenten, die de complexe relatie tussen applicaties en een wereldwijd netwerk modelleert en optimaliseert.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht