Provincie Noord-Brabant


Persbericht


Burgemeester in St.Michielsgestel benoemd


Bij Koninklijk Besluit van 10 april 2003 met ingang van 16 mei 2003 de heer mr. J.C.M. Pommer benoemd tot burgemeester van de gemeente St. Michielsgestel (27.830 inwoners). De heer Pommer is thans burgemeester van de gemeente Maasdriel. Hij volgt in St.Michielsgestel drs G.J.J.Schinck op. Het ambt van burgemeester in St.Michielsgestel wordt op dit moment waargenomen door de heer mr. P.J.J.M.Mangelmans.


De heer Pommer (CDA) is op 24 december 1951 in Hoogland geboren. Hij is gehuwd, heeft 2 kinderen en woont in Ammerzoden. De heer Pommer was ambtenaar van de gemeenten Baarn en Soest, van 1982-1990 plv.kabinetschef van de Commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht en in 1990 volgde een benoeming tot burgemeester van Ammerzoden. In 1999 werd hij burgemeester van Maasdriel (23.000 inwoners).

De heer Pommer heeft tal van nevenfuncties. Hij is o.a. voorzitter van de Bond vanOranjeverenigingenin Nederland, vice-voorzitter Stichting Nationaal Oranjecomité, lid van de bezwarencommissies functiewaardering in de gemeente Baarn en Soest, lid van de Diocesane Lekenraad Bisdom 's-Hertogenbosch, lid lid van de diocesane werkgroep 150 jaar Zoete Lieve Vrouw van 's-Hertogenbosch en voorzitter van de provinciale Commissie Erfgoed Gelderland