Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (10/4)

Oosterhout, 10 april 2003

Politie lost woningbraken op RIJEN: Vorige week berichtte de politie al over de arrestatie van een woninginbreker. De man wordt verdacht van een reeks woninginbraken. De recherche van het team Gilze en Rijen stelde een onderzoek in. Hierdoor zijn er in totaal vermoedelijk twintig woninginbraken opgelost en een bromfietsdiefstal. De meeste inbraken vonden plaats in de Oranjebuurt, Laagstraat en de Haansbergseweg in Rijen. Een groot gedeelte van de teruggevonden buit is al weer teruggegeven aan de benadeelden.Uit onderzoek bleek dat de inbreker de woningen voornamelijk binnenkwam door via openstaande ramen naar binnen te klimmen. De verdachte wordt door justitie in bewaring gehouden totdat de zaak voor de rechter dient. De inbraakgolf heeft de nodige onrust veroorzaakt in de Oranjebuurt. De politie organiseert daarom begin mei een informatieavond. De avond staat in het teken van het Keurmerk Veilig Wonen/hang-en sluitwerk en is speciaal bedoeld voor de inwoners van de Wolfsweide, Oranjebuurt en de Vliegende Vennen.

Alcoholcontrole
RIJEN: De politie hield op 9 april op de Rijksweg in Rijen (t.h.v. de Vijfeikenweg) van 16.30 uur tot 18.30 uur een alcoholcontrole. Later op de avond 19.00 uur tot 22.45 uur moesten de weggebruikers op de Rijksweg in Hulten (t.h.v. de Lindenboom) blazen. In totaal werden 846 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. In het politiebureau ondergingen ze een ademanalyse wat een uitslag opleverde van 265 ug/l en 670 ug/l.

Inbraken in woningen
WASPIK: In de nacht van 9 april op 10 april werd in een woning aan de Watersnip ingebroken. Men kwam de woning binnen door een garagedeur open te breken. Binnen werd de gehele benedenverdieping doorzocht. Daar stonden o.a. koffers klaar omdat de bewoner vroeg in de ochtend op reis moest. Deze koffers, evenals geld en een videocamera werden gestolen.
Ook in een woning aan de Kerkstraat werd ingebroken. Hier kwam men binnen door de achterdeur open te breken. Ook hier werd de benedenverdieping doorzocht en werd er geld en diverse goederen gestolen.

Truckers in overtreding
WAALWIJK: Drie agenten in opleiding organiseerden op donderdag 10 april een gerichte verkeerscontrole op vrachtautos. Motoragenten plukten veertien vrachtautos van de A-59 (Maasroute). De politie controleerde de lading, de papieren en de rijtijden. En met behulp van een weegbrug ook het gewicht van de vrachtwagen. Acht van de trucks waren te zwaar beladen. De zwaarste overtreder had maar liefst een overbelading van 43%. Een Belgische chauffeur moest zijn vrachtauto ter plaatse opnieuw beladen. Door foutieve belading was een van zijn assen overbelast, terwijl de andere as onderbelast was. Verder kregen twee vrachtwagenchauffeurs een bekeuring vanwege overtreding van het Arbeidstijden Besluit Vrachtvervoer.

Inbraak in woning: autos ontvreemd WAALWIJK: In de nacht van 9 april op 10 april werd ingebroken in een woning aan de Wim Sonneveldstraat. Men kwam de woning binnen door een gaatje in het kozijn van het raam te boren. Via die opening kon men de raam open maken. Binnen werden de autosleutels van 2 auto`s gestolen. Vervolgens heeft men ook de bijbehorende auto`s gestolen, te weten een Mercedes CLK met het kenteken 93-HX-DN en een BMW 525 met het kenteken 23-LL-JJ. De politie heeft de voertuigen landelijk als gestolen gesignaleerd.

Verkeersongeval
OOSTERHOUT: Op de kruising van de Abdis van Thornstraat en de Zandheuvel vond op woensdag 9 april omstreeks 15.45 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en drie fietsers. De personenauto reed over de Abdis van Thornstraat en botste tegen drie fietsers aan die stonden opgesteld in het midden van de kruising. Vervolgens kwam de personenauto na een verkeersbord te hebben geraakt tot stilstand tegen een boom. De bestuurster van de personenauto, een 38-jarige vrouw uit Geertruidenberg, heeft vermoedelijk een gekneusd borstbeen en is overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen bij de fietsers bleken mee te vallen.

Gestolen auto terecht
OOSTERHOUT: Op 9 april omstreeks 23.10 uur tankte een bestuurder van een personenauto bij het tankstation op parkeerplaats Kalix Berna aan de A27 zonder te betalen. De auto bleek op 24 maart 2003 tussen 13.00 uur en 14.00 uur te zijn gestolen vanaf de Wilhelminalaan te Oosterhout. De politie stelde een onderzoek in en trof de gestolen auto aan in de Rozenstraat te Oosterhout. De zaak wordt verder onderzocht.
Einde berichtgeving.

Bron: Connie Polak