Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Disctrict Bergen op Zoom (10/4)

Bergen op Zoom 10 april 2003

Diefstal uit praktijkruimte

STEENBERGEN: Tussen maandag en dinsdag heeft er een diefstal plaatsgevonden in een kantoorruimte van een praktijk aan de Kaaistraat.
De dader is vermoedelijk het pand binnengeslopen en heeft uit een afgesloten bureaulade een portemonnee met daarin geld en bankpasjes gestolen.

Schennispleger

STEENBERGEN: Dinsdagmiddag is in de Hoogstraat een schennispleger actief geweest. Een 43-jarige vrouw uit Steenbergen liep op de Hoogstraat. Hier werd zij ingehaald door een bestelauto die zij eerder al in de Corneliusstraat in Welberg had gezien. De bestuurder een man tussen 20 en 30 jaar oud stopte een stukje verderop. Na uitgestapt te zijn pleegde hij schennis en stapte vervolgens weer in de bestelauto. De man is weggereden in de richting Dinteloord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Tanken zonder te betalen

STEENBERGEN: Dinsdagavond heeft de bestuurder van een blauwe Ford Sierra na het tanken van 50 liter brandstof bij een benzinepomp aan de Nassaulaan niet afgerekend. De 40 tot 45 jarige bestuurder stapte direct na het tanken snel in en reed met hoge snelheid weg. De eigenaar van de benzinepomp heeft aangifte gedaan van diefstal.

Eenzijdig ongeval

DINTELOORD: Woensdagavond omstreeks 20.40 uur heeft de bestuurder van een personenauto in de Havenweg de macht over het stuur verloren. De man kwam uit de richting van de Sasdijk en reed rechtdoor de Havenweg op. Hier belandde hij vervolgens onder aan het talud. De 22-jarige inwoner uit Terneuzen kwam met de schrik vrij. De auto raakte hierbij aan de voorzijde beschadigd.

Negeren rijverbod

BERGEN OP ZOOM: Een 49-jarige inwoner uit Bergen op Zoom heeft dinsdagnacht een rijverbod van de politie genegeerd. Hij kreeg deze van surveillerende politieagenten die hem dronken bij zijn auto aantroffen. De man mocht woensdag tot 12:30 uur niet rijden, maar werd om 11:50 uur rijdend aangetroffen in zijn auto. De man krijgt een proces-verbaal.

Controle eenrichtingsverkeer bij wegwerkzaamheden

HOOGERHEIDE: De politie heeft afgelopen week extra gecontroleerd bij de wegwerkzaamheden aan de rotonde bij Korteven. Tijdens deze wegwerkzaamheden is een eenrichtingsverkeer ingesteld achter het AVIA tankstation in de Antwerpsestraatweg. Het is motorvoertuigen vanuit de richting Bergen op Zoom niet toegestaan dit gedeelte van de Antwerpsestraatweg te berijden in de richting Hoogerheide. Tijdens de controles is gebleken dat bestuurders het verbod massaal negeren. Donderdagmiddag zijn binnen een uur meer dan 100 bestuurders gewaarschuwd en teruggestuurd.

Aangifte oplichting

PUTTE: Een 47-jarige inwoonster uit Putte heeft aangifte gedaan van oplichting door het modellenbureau My Way Models. De vrouw heeft in 1999 door het modellenbureau foto`s laten maken waarvoor ze toen 200 gulden betaalde. Aan haar is gegarandeerd dat er opdrachten uit de inschrijving zouden volgen. Mevrouw heeft aangifte gedaan nadat ze perspublicaties over het genoemde modellenbureau had gelezen.

Snelheidscontrole

SINT WILLEBRORD: Woensdagavond is in de avonduren door politieteam Rucphen met de laser op snelheid gecontroleerd. Op de Poppestraat passeerden 89 auto` s waarvan er 4 te snel reden. De "topper" reed daar 95 km/u waar 50 is toegestaan. Op de Kaaistraat reden 45 auto` s voorbij, waarvan er 6 in overtreding waren, de hoogste met een snelheid van 73 km/u. Op de Dorpsstraat werd ook gecontroleerd. Hier werden geen overtredingen vastgesteld. Tussen 19 en 20 uur is op de St Jansstraat in Sprundel gecontroleerd. Twee overtreders werden aan de kant gezet omdat zij te hard reden.

Diefstal uit bestelauto`s

SINT WILLEBRORD : Woensdagsnacht is in drie bestelauto`s ingebroken. Dit gebeurde in de Vijverstraat in Sint Willebrord en in de Frans Halsstraat en de Achterhoeksestraat in Rucphen. In alle gevallen heeft de dader meerdere ruiten verbroken om in de auto te komen. De buit bestaat uit kentekenbewijzen, een maxer en geld.

Verkeersexamen

ROOSENDAAL: Afgelopen week hebben leerlingen van groep 7 van de basisscholen het theoretische verkeersexamen afgelegd. Zoals gebruikelijk volgt daarop een praktisch verkeersexamen. Deze verkeersexamens zullen gehouden worden op maandag 14 april, dinsdag 15 april en woensdag 16 april voor de scholen uit wijk Kalsdonk, Westrand, centrum en Burgerhout. De leerlingen rijden het praktische verkeersexamen tussen 09.00 en 15.30 uur op de openbare weg. Er hebben zich voor het praktische verkeersexamen weer veel scholen opgegeven. Er zullen op die dagen dan ook weer veel leerlingen in het verkeer aanwezig zijn. Ook hebben zich dit jaar weer een 30-tal ouders opgegeven om de verschillende controleposten te bemannen. Alle leerlingen hebben van tevoren een routebeschrijving gekregen die ze moeten rijden. In deze route zitten, zoals gebruikelijk, een aantal knooppunten. Door diverse wegopbrekingen, ook in de route, wordt het examen wel iets moeilijker. Daarom verzoeken we dan ook de verkeersdeelnemers, met name auto`s en bromfietsers, in de periode van het verkeersexamen rekening houden met de toch wel gespannen examenkandidaten. De leerlingen rijden naar het politiebureau in Nieuwstraat, alwaar ze een behendigheids parcoursje rijden. Hierna vervolgen ze weer de route terug naar school.

Inbraak woning

ROOSENDAAL: Dinsdag is op klaarlichte dag een woning in de Paulus Potterstraat door een inbreker bezocht. De dader is vermoedelijk met een valse sleutel binnengekomen. Uit de woning is een enveloppe met 1500 euro gestolen.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Een 79-jarige inwoner uit Roosendaal is woensdagmiddag slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Ze mist na een bezoekje aan de stad een enveloppe uit haar tas met daarin 900 euro. Ze heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Bron: Henk Snepvangers