Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 10-04-2003
Persberichten van donderdagmiddag

Ernest Zinsmeyer 06-22662875

Gestolen auto terecht
EMMEN De gestolen Suzuki Alto is terecht. De auto bleek niet te zijn gestolen, maar door iemand als vermeende leenauto te zijn meegenomen.

Inbraak auto op klaarlichte dag
ASSEN Donderdagmorgen rond 11.30 uur is ingebroken in een auto die bij de school aan de Stroom geparkeerd stond. Nadat een raam was vernield is de radio-cdspeler uit de auto gestolen. De 42-jarige eigenaar, afkomstig uit Stadskanaal, deed aangifte.

Inbraken in winkels
NORG Woensdagnacht is ingebroken in vier winkels in Norg. Uit een winkel in de Pompstraat is een geldbedrag, voornamelijk munten, gestolen. Om binnen te komen werd de cilinder van de toegangsdeur vernield. Aan de Brink werd een winkel annex woning op dezelfde wijze betreden. Hier verdween ook een geldbedrag. Een winkel aan het Oosteind is ook bezocht, na op dezelfde manier het slot te hebben vernield. Het is nog niet bekend wat hier is gestolen. Bij een kantoorpand aan Achter de Kerk werd wel een raam vernield maar zijn de daders niet binnen geweest.

Zakkenrollers actief
MEPPEL Donderdag zijn op verschillende plaatsen in het centrum vrouwen bestolen door zakkenrollers. In de Hoofdstraat raakte een 66-jarige vrouw uit Sint Jansklooster haar portemonnee uit de tas kwijt. Op de markt op het Kerkplein is een portemonnee uit een tas gestolen die aan een buggy hing. Een 26-jarige vrouw uit Meppel is het slachtoffer. In een winkel in de Hoofdstraat tenslotte werd een 75-jarige vrouw uit Meppel bestolen. Ook haar portemonnee verdween uit haar handtas. De politie waarschuwt mensen om hier extra op hun tas te letten. Steiger gestolen
ASSEN In de vroege ochtend is donderdag bij een bedrijf in aanbouw aan de Afrikaweg een steiger van ongeveer 6 meter hoog en 3 meter breed gestolen. Een 43-jarige man deed namens het bedrijf aangifte. De ontvreemde steiger heeft een waarde van ongeveer 4500 euro.