Politie Midden- en West Brabant

Alcoholcontroles

Tilburg, 10 april 2003

Gepakt voor rijden met drank op

In de namiddag en avond van woensdag 9 april 2003 heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant in samenwerking met medewerkers van het politiedistrict Oosterhout alcoholcontroles gehouden op de Rijksweg in de gemeente Gilze en Rijen. Bij die controles hebben 846 automobilisten moeten blazen. Twee van hen werden betrapt op alcoholgebruik in het verkeer.

De eerste controle was tussen 16.15 en 18.15 uur op de Rijksweg te Rijen ter hoogte van de Vijfeikenweg. Daar is van 318 bestuurders een blaastest afgenomen. Hier was iedereen BOB en scoorde bij het blazen een P van prima.

Vanaf 19.00 uur tot 23.00 uur verplaatste de controle zich naar de Rijksweg te Hulten.
Hier werd bij 528 bestuurders een blaastest afgenomen. Twee bestuurders hadden teveel gedronken. Een 52-jarige Tilburger, blies 265 ug/l en kreeg onmiddellijk een boete van 190,-- opgelegd. De ademanalyse van de tweede automobilist, een 45-jarige man ook uit Tilburg, gaf een resultaat van 550 ug/l te zien. Hij kreeg een dagvaarding mee om zich later voor de rechter te verantwoorden.

Tijdens deze laatste controle werd nog proces-verbaal opgemaakt tegen een bestuurster van een auto die niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs en de bestuurder van een bromfiets die niet verzekerd bleek te zijn.

Bron: Jan Clarijs