Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 10-04-2003 Mediaberichten 10 april (laatste berichten)

VENLO Zeven aanhoudingen in onderzoek naar Mercedes-diefstallen

VENLO In het onderzoek dat de politie heeft uitgevoerd naar een groot aantal Mercedes-diefstallen zijn vanaf de eerste aanhouding in totaal zeven personen aangehouden. Vijf van de verdachten zitten nog in voorarrest. De verdachten worden verdacht van de diefstal van enkele honderden autos.

Met de aanhouding van inmiddels 7 verdachten heeft de politie van het District Venlo, een bende autodieven opgerold, die ervan verdacht wordt op grote schaal personenautos van het merk Mercedes te hebben gestolen. Het zevental wordt verdacht van het wegnemen en/of helen van een groot aantal Mercedessen van het bouwtype 124. De politie gaat ervan uit dat het gaat om enkele honderden autos. Tijdens het onderzoek bleek dat een aantal Volkswagenbusjes, type Transporter, die op het sloopterrein van de afnemer (van de gestolen Mercedessen in Nijmegen) werden aangetroffen ook van diefstal afkomstig waren. Alle gestolen voertuigen werden op het sloopterrein van de Nijmegenaar gestript. De onderdelen werden verkocht en verdwenen naar zowel Oost- als Zuideuropese landen. Van omkatten van gestolen voertuigen is tijdens het onderzoek niet gebleken. De politie Limburg-Noord is een apart onderzoek gestart naar het wederrechtelijk gekregen voordeel van de verdachten. Dit voordeel bedraagt naar schatting meer dan 1 miljoen euro. Sinds de aanhouding van de verdachten is gebleken dat er zowel in de regio Limburg-Noord als in de aangrenzende streken in Duitsland geen Mercedessen van het bouwtype 124 meer zijn gestolen.

Op dinsdag 11 maart hield de politie de eerste vier verdachten aan; een 35-jarige man, een 44-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Blerick werden in hun woningen aangehouden. Een 40-jarige Nijmegenaar werd diezelfde morgen in Nijmegen aangehouden. Later op de dag is nog een 35-jarige medewerker van de 40-jarige Nijmegenaar aangehouden. Deze 35-jarige man woont eveneens in Nijmegen. Op 24 maart heeft de politie een 39-jarige Venlonaar in zijn woning aangehouden. Op 31 maart is tenslotte een 44-jarige Nijmegenaar, eveneens een medewerker van de 40-jarige Nijmegenaar aangehouden. De vier mannen die op 11 maart zijn aangehouden zijn samen met de 44-jarige Nijmegenaar die op 31 maart is aangehouden in voorarrest gegaan. De 21-jarige Blerickse vrouw en de 39-jarige Venlonaar zijn na verhoor in vrijheid gesteld. (De 40-jarige Nijmegenaar is inmiddels jarig geweest en is dus op dit moment 41 jaar oud.)

ROERMOND Fietsster gewond na aanrijding met vrachtwagen

ROERMOND Donderdagmiddag raakte een 43-jarige fietsster uit Roermond gewond nadat zij op de kruising Gerrit Verhoevenstraat Bredeweg geen voorrang kreeg van een vrachtwagenchauffeur uit Heerlen (leeftijd onbekend). De vrouw is per ambulance naar het Roermondse ziekenhuis gebracht waar ze werd behandeld aan enkele schaafwonden en kneuzingen.

Net na 13.00 uur reed de vrachtwagenchauffeur over de Gerrit Verhoevenstraat. Hij verklaarde dat hij op de kruising met de Bredeweg de fietsster over het hoofd zag met een aanrijding als gevolg.

ECHT Bedrijfsinbraak

ECHT In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken bij een bedrijf aan de Havenweg. Bij de inbraak is een nog onbekende hoeveelheid marmer en graniet ontvreemd.

Door het slot van een poort te forceren werd toegang verkregen tot het bedrijfsterrein. Op het terrein zelf zijn verschillende vernielingen aangericht; onder andere een ingeslagen raam. Met een heftruck zijn diverse spullen aan de kant gezet om bij de ontvreemde goederen terecht te komen. Tijdens deze activiteiten is door het botsen met de heftruck een grote ravage aangericht binnen de bedrijfshal. Vermoedelijk hebben de verdachten de buit in een kleine vrachtauto geladen waarna ze zijn weggereden. De totale waarde van de ontvreemde goederen is net als de totale waarde van de aangerichte schade op dit moment nog niet bij de politie bekend.