Gemeente Hoogeveen


---

10 april 2003

Hoogeveen geeft subsidie aan Unicef en Dorkas

De Hoogeveense werkgroepen van Unicef en Dorkas hebben van de gemeente Hoogeveen elk een subsidie van 475 euro gekregen in het kader van ontwikkelingssamenwerking. De gemeente heeft voor dit doel jaarlijks 9074 euro beschikbaar. Daarvan is tot nu toe 4275 euro aan subsidies verstrekt.

Kleine projecten

De subsidiepot is bedoeld voor initiatieven vanuit de Hoogeveense samenleving voor projecten in ontwikkelingslanden. Het budget is beschikbaar voor kleine, incidentele projecten (met een maximum van 950 euro per project). Voorbeelden zijn: sponsorlopen/fietstochten voor een irrigatieproject, een rommelmarkt voor kansarme kinderen in Chili en voorlichtingsbijeenkomsten voor fondswerving.

Bewust maken

Voornaamste doelstelling van het gemeentelijk budget is de Hoogeveense bevolking door middel van acties bewust te maken van de ontwikkelingsproblematiek in derde wereld.

Wie voor subsidie in aanmerking denkt te komen, kan bij de gemeentelijke afdeling ABJZ een aanvraag indienen. In deze aanvraag moet een duidelijke beschrijving van het project worden gegeven, met een begroting en een concrete opzet van de acties in de gemeente. Uit de aanvraag moet ook duidelijk blijken dat het project niet louter afhankelijk is van de financiële steun van de gemeente.

© Copyright Gemeente Hoogeveen