Ingezonden persbericht

Persbericht

AT&T breidt 'managed hosting services' wereldwijd uit

Nieuwe centra in Europa en Azië voor betere, wereldwijd consistente managed hosting services en performance management van applicaties

Den Haag/Bedminster, N.J, V.S., 10 april 2003 - AT&T breidt zijn mogelijkheden op het gebied van wereldwijd consistente managed hosting services uit door middel van de opening van drie nieuwe Internet Data Centers (IDCs) in Europa en Azië. Tegelijkertijd wordt de bestaande klantondersteuning in deze regio's verder verbeterd.

AT&T opent nieuwe IDCs in China (Hongkong), Frankrijk (Nice) en Australië (Sydney), waarmee het totaal aantal centers op 21 komt, verdeeld over drie continenten, waarvan 13 in de Verenigde Staten. De vandaag aangekondigde centra - ontworpen en ingezet als onderdeel van AT&T's wereldwijde netwerkuitbreiding - zijn een aanvulling op de bestaande IDCs in Amsterdam, Birmingham, Tokio (2), Osaka en de centra in de V.S. (in Secausus N.J., regio Los Angeles, regio Chicago, regio Washington D.C., regio Atlanta, regio Seattle, Boston, San Francisco, San Diego, New York City, regio Phoenix, Orlando en regio Dallas).

De onderneming verbetert eveneens de bestaande centra voor klantondersteuning in Europa en Azië zodat voortgebouwd kan worden op de netwerkmogelijkheden en
-investeringen, waardoor ondernemingen en overheidsinstanties kunnen beschikken over wereldwijd consistente managed hosting services en voorspelbaar performance management van applicaties.

Met deze aankondiging reageert AT&T op de behoefte vanuit ondernemingen aan managed hosting services. Het onderstreept het succes en de groei van AT&T op dit strategische gebied. In tegenstelling tot de centra van andere hosting-ondernemingen zijn de IDCs integraal onderdeel van AT&T's wereldwijde netwerk, waardoor hosting-klanten directe verbinding hebben met de VPN (virtual private network)- en andere diensten van AT&T.

In 2002 zijn de managed hosting services van AT&T met meer dan 100 procent gegroeid. Naast bestaande klanten in de V.S. zoals 1-800-FLOWERS en Sam Ash Music zijn alleen al in het vierde kwartaal meer dan 240 nieuwe hosting-contracten gesloten met grote en middelgrote klanten, waaronder MarketWatch.com, The Tribune Company en de General Services Administration van de overheid van de V.S. In Europa en Azië voorziet AT&T ondernemingen zoals Jaguar Racing, Novell en Textron van managed hosting services.

"Europa en Azië zijn duidelijk belangrijke markten voor wereldwijde ondernemingen die eisen stellen aan netwerken en applicaties," aldus Frank Verelst, Country Manager AT&T Nederland. "We komen tegemoet aan die eisen door wereldwijd consistente managed services en ondersteuning te bieden - onmisbaar voor elke onderneming met wereldwijde applicaties en operaties."

"AT&T kan haar expertise op het gebied van enterprise networking, haar wereldwijde aanwezigheid, hosting-mogelijkheden en performance management services voor applicaties optimaal inzetten, om volledig tegemoet te komen aan de strategische en operationele behoeften van ondernemingen," voegt Verelst toe.

Via het wereldwijde netwerk van AT&T zijn de IDCs en ondersteuningscentra gebaseerd op een managementplatform dat is ontwikkeld door AT&T Labs. Het Integrated Global Enterprise Management System (iGEMS) zorgt voor proactieve monitoring en beheer van de netwerkoplossingen en -applicaties van klanten. Daarnaast biedt iGEMS management rapportage via de meest geavanceerde portaldiensten in deze sector.

"Terwijl andere hosting-aanbieders hun nationale en internationale operaties inkrimpen, blijft AT&T juist uitbreiden richting de belangrijkste markten in Europa en Azië," aldus Melanie Posey, Web Hosting program manager bij telecom analyst IDC. "De nieuwe data centers, verbeteringen op het gebied van klantondersteuning en de wereldwijde implementatie van het iGEMS-platform, stellen AT&T in staat een uniek portfolio van managed hosting services te bieden op wereldwijde schaal."

Deze aankondiging versterkt AT&T's positie als wereldleider voor managed network services. AT&T biedt de oplossingen die bedrijven nodig hebben voor het uitvoeren en uitbreiden van hun eigen ondernemingen.

Door geïntegreerde, end-to-end diensten, oplossingen en ondersteuning te bieden vergroot AT&T de mogelijkheden van ondernemingen om hun zakelijke applicatienetwerk uit te breiden naar partners, leveranciers, klanten en medewerkers. AT&T's managed hosting services vormen een aanvulling en versterking op een reeds complete reeks managed services, die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan klantenwensen op elk niveau. Het maakt daarbij niet uit of AT&T volledig beheerde end-to-end hosting-oplossingen levert, of dat de klant de eigen applicaties host in AT&T's IDCs.

Voor meer informatie over AT&T's Internet Data Centers en het Managed Services Portfolio: www.att.com/business.

Over AT&T
AT&T (www.att.com/emea/) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voice-, video- en datacommunicatie voor particulieren, ondernemingen en overheden. AT&T maakt gebruik van het grootste en modernste communicatienetwerk en is een leidende leverancier van zakelijke data- en internetdiensten. Daarnaast biedt de onderneming outsourcing, consulting en netwerkintegratie voor grote organisaties. AT&T EMEA heeft bijna 4.000 mensen in dienst verdeeld over 33 landen.

Voor redactionele informatie:
Marald Brons
Influx PR
Tel: 055 366 3034
E-mail: prinflux@cs.com