UPC NEDERLAND

UPC krijgt gelijk in zaak RTV Noord-Holland/AT5

UPC mag gedeelde programmering RTV Noord-Holland en AT5 handhaven

Amsterdam - 10 april 2003 - UPC mag de huidige gedeelde programmering van RTV Noord-Holland en AT5 in Amsterdam en omgeving handhaven tot september 2003. Dit blijkt uit de uitspraak van het Commissariaat voor de Media van vandaag. Vanaf 1 september 2003, wanneer het jaarlijkse advies van de Algemene Programmaraad wordt ingevoerd en het televisiepakket zal wijzigen, zal UPC RTV Noord-Holland in geheel Noord-Holland doorgeven als regionale must-carry zender.

UPC Nederland ziet zich, net als de Algemene Programmaraad, met deze uitspraak gesteund in haar mening dat er tussentijds geen aparte frequentie hoeft te worden vrijgemaakt voor doorgifte van RTV Noord-Holland. 'RTV Noord-Holland en Salto(AT5) hebben door het min of meer op het laatste moment afblazen van de voorgenomen fusie en het vervolgens in overleg blijven omtrent het gebruik van één kanaal voor de uitzending van beide programma's, in hoge mate bijgedragen aan de thans ontstane, voor UPC knellende situatie', aldus het Commissariaat voor de Media.

UPC Nederland UPC Nederland is onderdeel van het beursgenoteerde United Pan-Europe Communications N.V. (Euronext Amsterdam: UPC; Verenigde Staten: Over The Counter Bulletin Board:UPCOY) en is met zo'n 2,3 miljoen klanten de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie (UPC Telefonie) en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige breedbandnetwerken.


---

Noot voor de redactie (