Grafinet


Lexmark introduceert nieuwe printers voor zakelijke markt

Printers en software verhogen efficiency en verlagen printkosten

Naarden, 8 april 2003 - Lexmark International (NYSE: LXK) brengt een nieuwe lijn printers op de markt voor zakelijk gebruik, bestaande uit drie monochrome laserprinters, drie multifunctionele printers, een kleurenprinter en twee personal-laserprinters. Naast nieuwe hardware introduceert Lexmark ook software voor printerbeveiliging en software om printmogelijkheden in UNIX- en Linux-omgevingen te verbeteren.

"Deze nieuwe producten zijn geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven. Vanuit onze dagelijkse klantcontacten hebben we een goed beeld wat de behoeften zijn van de zakelijke gebruiker en zodoende kunnen wij hier snel op inspelen. Zo hebben wij ons nu gericht op het verhogen van de printkwaliteit en -prestaties, en bieden we veelzijdige printers tegen een scherpe prijs/kwaliteitverhouding", zegt Steve Purdy, directeur van Lexmark Nederland. "Hiermee geven wij onze partners producten in handen waarmee zij zich kunnen onderscheiden."

Laserprinters: T630, T632 en T634

De nieuwe T-serie van Lexmark bestaat uit drie monochrome laserprinters: T630, T632 en T634, waarmee Lexmark inspeelt op de sterke toename in elektronische distributie van informatie. Hierdoor stijgt de vraag naar 'gedistribueerd printen' binnen kantoren. De nieuwe modellen zijn modulair uitbreidbaar, hebben een hogere printsnelheid en beschikken over snelle processoren. Tevens kunnen er direct PDF-bestanden, zonder tussenkomst van een applicatie, mee worden afgedrukt.

Uniek in de printermarkt is de uitwisselbaarheid van diverse opties tussen de producten uit de T-serie. Zo zijn onder andere de papierbakken en cartridges uitwisselbaar. Daarnaast kan de T-serie tegen lage kosten worden uitgebreid met de Lexmark 3100 en 3200 - speciale scan- en faxunits - om zo multifunctionaliteit te creëren. Deze modulaire optie zorgt ervoor dat de printer tevens geschikt is voor kopiëren, faxen en scannen. Zo kunnen de printers sneller informatie verwerken, wat resulteert in een betere beheerbaarheid van printkosten.

Lexmark T630
De T630 is met een A4-printsnelheid van 33 pagina's per minuut snel in zijn klasse. De printer kan eenvoudig worden uitgebreid tot multifunctioneel apparaat.

Lexmark T632
De T632 is een veelzijdige laserprinter die complexe opdrachten kan verwerken in een gedistribueerde printomgeving. Naast de mogelijkheid om het model te upgraden naar een multifunctionele printer kan dit product 200.000 pagina's per maand verwerken. De A4-printsnelheid per minuut bedraagt 38 pagina's.

Lexmark T634
De T634 is een laserprinter die geschikt is voor intensief gebruik. De printer drukt 43 A4-pagina's per minuut af en kan een printvolume van 225.000 pagina's per maand verwerken. Evenals de T632 kan dit model 32.000 pagina's printen voordat een cartridge vervangen dient te worden, wat de printer uitermate gebruiksvriendelijk en efficiënt maakt.

Multifunctionele printers: X630, X632 en X632e

Naast laserprinters introduceert Lexmark een lijn multifunctionele printers (MFPs): X630, X632 en X632e. Deze MFPs combineren print-, kopieer-, fax- en scanfunctionaliteit in één product, beschikken over snellere scan- en printmogelijkheden en bieden daarnaast veel gebruiksgemak.

Zo print en kopieert de Lexmark X632e met een snelheid van 38 pagina's per minuut en bedraagt de scansnelheid 23 pagina's per minuut. De integratie met het netwerk zorgt ervoor dat e-mail- en faxadressen eenvoudig kunnen worden opgezocht. Het touch-screen maakt de MFP eenvoudig in gebruik. In combinatie met de Lexmark Document Solutions Suite wordt de distributie van documenten over meerdere bestemmingen sterk vereenvoudigd en worden printkosten verlaagd.

Purdy: "De nieuwe multifunctionele printers die wij introduceren, sluiten aan op onze 'print-move-manage'-strategie. Deze printerlijn helpt onze klanten om het printen, kopiëren, faxen en scannen van informatie veel efficiënter en sneller te laten verlopen. In combinatie met onze management- en softwaretools verbeteren we zo werkprocessen, verlagen we kosten en verhogen we de productiviteit."

Kleurenprinter: C912

Met de C912-kleurenprinter speelt Lexmark in op de groeiende vraag naar kleurenprinters binnen zakelijke omgevingen. De printer levert een hoge print- kwaliteit voor een concurrerende prijs per pagina. Eén van de voordelen van de Lexmark C912 is de veelzijdigheid. De printer kan gebruikt worden voor algemene opdrachten als brieven, maar ook voor architectentekeningen, labels of formulieren met een specifieke opmaak.

De nieuwe kleurenprinter maakt gebruik van 'tandem'-technologie om op een snelle manier heldere kleurenafdrukken te maken. Dit betekent dat de vier kleuren tegelijkertijd op het papier worden aangebracht. Hierdoor kan een kleurenprint met dezelfde snelheid worden afgedrukt als een zwart-witprint. Daarbij zijn overigens de kosten van een zwart/witpagina gelijk aan een afdruk op een zwart/witprinter. De C912 print 'full-bleed' 28 pagina's per minuut in zowel kleur als zwart-wit en kan complexe opdrachten aan vanwege de mogelijkheden om prints automatisch te nieten, te perforeren en offset te stapelen. De printer beschikt over drie besparingsniveaus voor de kleurentoner en kan 100.000 pagina's per maand verwerken.

Personal-laserprinters: E321, E323

Deze personal-laserprinters zijn met name geschikt voor bedrijven waar op meerdere werkplekken behoefte is aan printoplossingen in plaats van op één gecentraliseerde plek. De E321 en E323 zijn geschikt voor zowel grote bedrijven en het MKB, als voor intensief thuisgebruik. De E-serie is voorzien van een nieuw design en biedt een hoge afdrukkwaliteit tegen een goede prijs/kwaliteitverhouding. Bovendien zijn de printers compact, makkelijk in gebruik en onderhoud, en beschikken ze over een extra papierlade. Deze modellen vervangen de bestaande Lexmark E320 en E322. De upgrade van de modellen biedt een snellere printdoorvoer, snellere processoren en meer geheugen.

Purdy: "Met deze modellen hebben wij competitieve producten op de markt gebracht voor een breed publiek. De printers leveren uitstekende prestaties tegen een aantrekkelijk prijs, waardoor ze geschikt zijn voor zowel kleine en grote bedrijfsomgevingen, als voor thuisgebruik."

Software

Naast hardware introduceert Lexmark een tweetal softwareoplossingen gebaseerd op de specifieke behoeften van haar klanten. Vision Print for UNIX and Linux is een intuïtieve grafische interface waarmee gebruikers ook onder het UNIX- en Linux-besturingssysteem eenvoudig specifieke printopdrachten kunnen selecteren.

PrintCryption zorgt ervoor dat binnen netwerken versleutelde gegevens geprint kunnen worden, waardoor vertrouwelijke informatie niet per ongeluk openbaar
wordt gemaakt.
Deze software is geschikt voor de Lexmark T630-, T632-, T634-, W812- en W820-printers.

Beschikbaarheid

Bovengenoemde producten zijn vanaf 18 april 2003 verkrijgbaar bij Lexmark-resellers en -partners. Meer informatie over en specificaties van de nieuwe printers en multifunctionele oplossingen zijn te vinden op www.lexmark.nl.

---