Kempen & Co

PERSBERICHT

Gezamenlijk persbericht van FinanceTelevision B.V., FTV B.V., MoneyView Nederland (Holding) N.V. en Dexia Bank Nederland N.V.

Activiteiten FinanceTelevision volledig in handen van MoneyView

Amsterdam, 10 april 2003 -
De activiteiten van FinanceTelevision B.V. ('FinanceTelevision') zijn volledig in handen gekomen van MoneyView Nederland (Holding) N.V. ('MoneyView'), via haar 100% dochter FTV B.V. ('FTV'). Dat maken FinanceTelevision , MoneyView, FTV en Dexia Bank Nederland N.V. ('Dexia') bekend. Hiermee wordt de betrokkenheid van Dexia bij de activiteiten van FinanceTelevision beëindigd. De effectieve overgangsdatum is 1 maart 2003.

Commentaar van FTV ter toelichting:
"FTV zal onder haar eigen naam de activiteiten van FinanceTelevision ongewijzigd voortzetten. FTV is al lang niet meer alleen 'financiële televisie', maar ook politiek, buitenland, sport, film en entertainment. Sinds de koerswijziging naar een volledig algemene nieuwszender zijn de kijkcijfers met ruim een factor 10 toegenomen tot meer dan 1 miljoen videokijkers per maand. Daardoor is de interesse van adverteerders voor de video's van FTV sterk toegenomen. De internettelevisie-programma's van FTV zijn inmiddels op meer dan 20 grote sites en portals (waaronder nu.nl, msn.nl, chello, tiscali, planet, iex) te zien.

FTV begint dan ook vanaf dag één in een winstgevende situatie en dat is voor een van oorsprong internetbedrijf deze dagen toch uniek te noemen. FTV verwacht voor het einde van dit jaar nog het aantal van 2 miljoen videokijkers per maand te overschrijden.

FTV werkt nauw samen met ANP-concurrent Novum Nieuws. FTV levert alle nieuwsvideoproducties voor Novum Nieuws. Voorbeelden hiervan zijn te zien op www.ftv.nl.

De transactie heeft geen gevolgen voor de betrokken werknemers. FTV heeft de staf zelfs uitgebreid gezien de recente goede resultaten."

Dexia heeft besloten tot het beëindigen van haar betrokkenheid bij de activiteiten van FinanceTelevision omdat deze niet langer tot haar kernactiviteiten behoren. De activiteiten van FinanceTelevision ondersteunden de E-Brokerage activiteiten van Dexia, die op 28 maart jl. zijn verkocht aan Rabobank. "Belangrijkste E-Brokerage activiteit Alex blijft ook onder de Rabobank trouwe klant van FTV voor alle financiële programma's." aldus FTV.


---


Kempen & Co