SAP

HEMA breidt SAP infrastructuur uit

Implementatie van mySAP HR sluit aan op zakelijke IT-strategie van Vendex KBB

's Hertogenbosch,10 april 2003 - Het warenhuis HEMA - onderdeel van Koninklijke Vendex KBB heeft mySAP Human Resources (mySAP HR), in gebruik genomen. De nieuwe mySAP HR-oplossing is een uitbreiding op de reeds bestaande SAP omgeving binnen de retailorganisatie en vervangt een oudere maatwerktoepassing. HEMA heeft mySAP HR voor meer dan tienduizend medewerkers geïmplementeerd, in samenwerking met Vendex KBB IT Services en SAP Nederland.

HEMA wil door het inzetten van IT-oplossingen over de hele linie de efficiency verhogen en de kosten terugbrengen. Zo wordt bij de HEMA nagegaan hoe verschillende informatiebronnen onderling gekoppeld kunnen worden via Business Intelligence-systemen waardoor beslissingsprocessen verbeterd en versneld kunnen worden. Een dergelijke infrastructuur biedt onder andere nieuwe mogelijkheden voor managementrapportage en informatiebeheer.

Friedeke Voss, hoofd informatiemanagement: "De implementatie van mySAP HR biedt de HEMA vergaande efficiencymogelijkheden op het gebied van internationaal loonbeheer en de realisatie van toekomstige activiteiten ten behoeve van een uitgebalanceerd personeelsbeleid. Bovendien wordt de standaard SAP software continue aangepast aan veranderingen binnen de HR-wetgeving."

Naar aanleiding van de goede ervaringen van HEMA is nu ook de Vendex KBB-keten Praxis bezig met de blauwdruk van mySAP HR. SAP is tevens betrokken bij de verdere invulling van de IT-strategie van de HEMA. Zo wordt onder andere onderzocht op welke wijze de productiefunctionaliteit van SAP ingezet kan worden bij de ondersteuning van de HEMA-bakkerijen.

Wilt u meer weten? Neem contact op met SAP voor meer informatie.