CDA

CDA
02-04-03
10 april: Debat tussen CDA, AEL-Nederland, Milli Görüs en Stichting Islam en Burgerschap over religie en politiek
Het CDA en het Wetenschappelijk Instituut organiseren donderdag 10 april a.s. in café-restaurant Dudok (Hofweg 1) te Den Haag een publiek debat tussen CDA, AEL-Nederland, Milli Görüs en de Stichting Islam en Burgerschap. Onderwerp is de verhouding tussen religie en politiek. De bijeenkomst begint om 18.30 uur en duurt tot circa 20.00 uur. De discussiebijeenkomst maakt onderdeel uit van de partijbrede discussie die het CDA is gestart over Integratie. Op 8 maart jl. presenteerde het Wetenschappelijk Instituut Investeren in integratie, reflecties rondom diversiteit en gemeenschappelijkheid. Dit rapport vormt de inhoudelijke basis van de partijbrede discussie. Het CDA wil graag met organisaties van andersgelovigen de discussie aangaan over de verhouding tussen religie en politiek, de relatie tussen religie, rechtsstaat en het integratieproces

Het debat staat onder leiding van mevr. M. van Bijsterveldt (partijvoorzitter CDA) en dhr. Mr. R.J. Hoekstra (voorzitter van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA)

Tijdens de discussiebijeenkomst wordt ook het eerste themanummer van het vernieuwde Christen-Democratische Verkenningen (het tijdschrift van het Wetenschappelijk Instituut) gepresenteerd. De eerste uitgave van het kwartaaltijdschrift heet Naar een nieuw patriottisme? en is gewijd aan de multiculturele samenleving en burgerschap.

Programma

Na de opening door dhr. mr. R.J. Hoekstra biedt redactie-secretaris drs. M. Jansen van het eerste themanummer van het vernieuwde Christen-Democratische Verkenningen met de titel Naar een nieuw patriottisme? aan aan partijvoorzitter, mevr. M. van Bijsterveldt. De partijvoorzitter geeft vervolgens een toelichting op de partijbrede discussie over integratie.

Daarna is er een discussie over religie en politiek met mevrouw M. Sterk (CDA-Tweede Kamerlid, woordvoerder Integratie), dhr. J. Jawad (lid van het interim-bestuur van de AEL-Nederland), dhr. H. Karacer (directeur Milli Görüs), dhr. dr. A. Klink (directeur van het Wetenschappelijk Instituut) en dhr. M. Sini (voorzitter Stichting Islam en Burgerschap).

Vanaf 19.30 uur krijgen de aanwezigen de gelegenheid om in discussie te gaan met de forumdeelnemers.

Het rapport Investeren in integratie - reflecties rondom diversiteit en gemeenschappelijkheid is te downloaden van de website van het CDA: www.cda.nl/WI

U kunt het tevens opvragen bij het secretariaat van et Wetenschappelijk Instituut,
wi@bureau.cda.nl