Algemene Rekenkamer

Algemene Rekenkamer

- 4 april 2003 -

Uitwisseling van opsporings- en terrorisme-informatie

Op donderdag 10 april 2003 publiceert de Algemene Rekenkamer het rapport Uitwisseling van opsporings- en terrorisme-informatie. De Algemene Rekenkamer heeft sinds 1985 enige malen onderzoek gedaan naar de uitwisseling van recherche-informatie binnen de politieorganisatie. Telkens was de conclusie dat deze onvoldoende was. De Rekenkamer heeft nu een vervolgonderzoek uitgevoerd op het in 1998 gepubliceerde onderzoek naar de uitwisseling van recherche-informatie tussen het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de politieregio's.

In verband met de actualiteit heeft de Algemene Rekenkamer haar onderzoek uitgebreid met een tweede deel over de structuur van de informatie-uitwisseling voor de preventie en bestrijding van terrorisme.

Exemplaren van het rapport en bijbehorend persbericht zijn op donderdag 10 april 2003 door leden van de pers vanaf 12.00 uur af te halen aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag. Zoals gebruikelijk kan niet gepubliceerd worden over het verstrekte rapport totdat de Algemene Rekenkamer het rapport aan de Tweede Kamer heeft gepresenteerd. Het embargo geldt daarom tot donderdag 10 april 2003 16.00 uur.



Algemene Rekenkamer