KPN NV

Datum 10 april 2003 Credit Rating van KPN verder verbeterd
Nummer 018p

Vandaag heeft Moody's Investor Service Ltd, één van de toonaangevende onafhankelijke kredietwaardigheidsbeoordelaars, de credit rating van KPN verhoogd van Baa3 met positieve vooruitzichten naar Baa2 waarbij een verdere positieve aanpassing van de rating wordt overwogen. Volgens Moody's geeft de verbetering de voortgang weer die KPN heeft gemaakt met betrekking tot het reduceren van de schulden in 2002 en de verwachting dat KPN's vrije kasstroom ervoor kan zorgen dat de schuldpositie in de toekomst verder kan worden teruggebracht.

Op 5 december 2002 heeft Standard and Poor's KPN's credit rating reeds verhoogd van BBB minus naar BBB, op basis van het aanhoudende succes van KPN in het terugbrengen van de schulden en het verbeteren van de operationele resultaten. De verhoogde credit rating werd gevolgd door een verbetering van de vooruitzichten van stabiel naar positief op 12 maart 2003, in reactie op de aankondiging van de 2002 resultaten.

CFO Maarten Henderson:
"We zien de upgrade van Moody's als een bevestiging van de positieve vooruitzichten voor KPN en de succesvolle strategie gericht op het verminderen van schulden uitgevoerd in 2002. De schuldreductie heeft geleid tot een significant verbeterde financiële positie van KPN, welke verder zal verbeteren omdat we onze netto schuld zullen verlagen tot minder dan EUR 10,5 miljard in 2003."


Noot voor de redactie (