KRO De Wandeling

KRO DE WANDELING WIL MEER GROETEN OP STRAAT

Actie start met verslag viering 5-jarig jubileum van tv-programma

HILVERSUM, 20030408 -- 'Meer Groeten op straat' is de titel van een ludieke actie van het tv-programma KRO De Wandeling met als achterliggend idee de kilheid in de samenleving te bestrijden. De actie start met het verslag van de jubileumdag in Hilversum waarmee het 5-jarig bestaan van het tv-programma is gevierd. Op deze bijeenkomst hebben de bezoekers 500 ballonnen met een actiekaart de lucht in laten gaan.

Met een petitie op Internet en kaarten die ondertekend verstuurd kunnen worden, zet het programma met deze actie het vijfjarig jubileum op een bijzondere manier luister bij. "Meer Groeten op straat is een vriendelijke actie waarmee we op een sympathieke manier de kilheid in onze samenleving willen bestrijden", zegt eindredacteur John Gruter. Een actie die past bij het programma. "KRO De Wandeling wil mensen in beweging zetten", licht Gruter toe. "De eerste stap is de hand die je naar elkaar kunt opsteken. Dat merken we tijdens onze opnames onderweg." Iedereen die wil kan steun betuigen door een petitie op Internet te tekenen en een reactie te geven. Met 'Meer groeten op straat' appelleert het tv-programma aan de behoefte in de samenleving aan meer onderling contact en het wegvallen van de muren van angst die mensen om zich heen optrekken. 'Als de wereld kouder wordt, worden wij toch wat warmer', staat te lezen op de internetsite.

KRO De Wandeling is een wekelijks bezinnend programma waarin Lucette Verboven al wandelend praat met mensen die hun hart volgen. Rond het tv-programma is een groeiende community ontstaan met een eigen tijdschrift, lezingen en wandeldagen. Van de jubileumdag op zaterdag 5 april zijn tv-opnamen gemaakt die op vrijdag 11 april te zien zullen zijn in KRO De Wandeling. Te zien is dan het verslag van de wandeling door pelgrims-voor-één-dag en leden van de wandelcommunity door natuurgebied Gooilust aangevuld met programmafragmenten, poëzie van de straatdichter, koorzang door het Alomtonenkoor van Nederlandse en allochtone vrouwen en Open Kaart door kijkers.

KRO De Wandeling op internet: www.dewandeling.kro.nl KRO De Wandeling op televisie: vrijdag 16.30 en zondag 09.30 uur, Nederland 1



KRO De Wandeling