Ingezonden persbericht

In de wolken door je dromen te leven

HEERENVEEN, 20030407 -- Wie kent niet dat gevoel van 'ik zou zo graag eens...'? Voor sommige mensen is dat echter de aanleiding om hun leven een heel andere wending te geven. Eenmaal opweg om je eigen dromen waar te maken, kan het zijn dat je niet meer terug wilt, omdat het je zo veel plezier en geluk geeft. En daar kunnen anderen de vruchten van plukken.

Op een gegeven moment stond hij voor de keus: doorkwakkelen met wat er van je verwacht wordt of kiezen voor wat je eigenlijk echt wilt. Zes jaar geleden was Koen Beurskens nog leraar exacte vakken aan een middelbare school. Een keurig leventje, huis, baan, vriendin en een planning voor de toekomst, maar het knaagde van binnen. De oceaan lokte, het zout, de golven, de horizon: zeilen over de zeven wereldzeeën. En toen vertrok vriendinlief en stond hij voor de keus. Gewoon maar doorgaan met het 'boompje huisje beestje'-leven of mijn hart naar de zee volgen? Drie maanden later was een oude droom waarheid geworden: op een prachtig zeiljacht midden op de atlantische oceaan, en nog voor een leuk loon ook.

Dat was slechts het begin. Na een jaar gevaren te hebben, keerde Beurskens terug om weer te vervallen in oude patronen. Maar wederom vertrok de vrouw des huizes, dit keer voorgoed, en er volgde een nieuw, avontuurlijk jaar op zee. Toen viel het kwartje: zeilen wil ik, dus zeilen zal ik. Terug in Nederland werd dit begrip steeds breder en het bleek niet alleen om zeilen te gaan. Hij ontdekte hoeveel plezier en voldoening het geeft om eerlijk naar je hart te luisteren en dan je dromen na te streven. Uit dit beseft werd ZIZO geboren, een bedrijfje dat zich bezighoudt met het organiseren van allerlei zeilaktiviteiten waarbij centraal staat om mensen het enthousiasme voor zeilen mee te geven en het zelfvertrouwen te wekken om hun eigen (zeil)dromen te leven.

De zeilinstructie is soms meer een middel dan een doel. Vaak wordt er intensief zeilinstructie gegeven, maar de mooiste momenten zijn die als deelnemers zich na een tijdje beginnen te realiseren dat ze al heel veel kunnen, vaak meer dan ze zelf voor mogelijk hadden gehouden. Ook de zeiltochten waar het meer gaat om een lekkere vakantie hebben, hebben nogal eens invloed. Een week zeilzwerven over het Wad weekt je los van dagelijkse beslommeringen, zodat je weer toe kan komen aan ongehaast genieten. Beurskens heeft zoveel plezier in het naleven van zijn dromen, dat het inspirerend en aanstekelijk werkt. Sommige mensen veranderden daarom zelf ook van koers. "Ik ga stoppen met werk zoeken en ga een jaar maten op een klipper!" vertelde een van ZIZO's klanten achteraf. Dat is mooi, dat maakt verschil.

Dromen leven schept nieuwe dromen. Dat geldt ook voor ZIZO, want de op dit moment ingeslagen weg is zeker niet het einddoel. Een nieuwe uitdaging is trainingen voor persoonlijkheids ontwikkeling een plek gaan geven binnen ZIZO. "Ik weet daar nog maar weinig van, maar ik houd mijn droom voor ogen en vroeg of laat rol ik er in. De eerste contacten zijn al gelegd en er zijn plannen in de maak.", aldus Beurskens.

Wie gedegen zeilinstructie wil, zin heeft in een aktieve vakantie of behoefte heeft om z'n zaken weer eens op een rijtje te zetten, overweegt maar eens in zee te gaan met ZIZO. De no-nonsense website geeft veel achtergrond informatie, zie www.zizo-zeilen.nl.



Ingezonden persbericht