Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-04-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.35 uur

Rijden onder invloed

BREUKELEN- In de nacht van donderdag op vrijdag werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. Een 39-jarige man uit Utrecht werd omstreeks 01.00 uur aangehouden op de Breukelerbrug.

Agenten zagen de man rijden over de Straatweg. De man kreeg een stopteken en werd bij de brugoprit gecontroleerd op alcoholgebruik. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de hij 555 ug/l in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod van zes uur en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Te hard

MAARSSEN- Donderdagavond is van een man het rijbewijs afgenomen nadat hij veel te hard reed en zijn naam en adres niet wilde geven.

Agenten zagen de man omstreeks 21.45 uur op de Zuilense Ring veel te snel rijden. De 29-jarige man uit Maarssen reed 155 km/u, terwijl hier 100 km/u is toegestaan. De man wilde bij zijn aanhouding zijn naam en adres niet noemen. Hij is meegenomen naar het bureau, waar zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

OUDEWATER- Donderdag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtsestraatweg. Tussen 09.45 en 12.00 uur werd hier gecontroleerd. 903 Voertuigen werden gecontroleerd, hiervan kregen er 76 een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.