Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-04-2003 Persberichten ditrict Maastricht (HP 10.45 uur) Vrijdag 11 april 2003

Maastricht, winkeldievegge.

De politie heeft donderdag 10 april 2003 een 63 jarige inwoonster van Maastricht aangehouden nadat zij in een supermarkt aan de Scharnerweg te Maastricht een winkeldiefstal pleegde.
De vrouw ontvreemde omstreeks 15.35 uur een zakje met paaseitjes ter waarde van bijna 2 euro en rekende dit niet af aan de kassa. De winkeldiefstal was echter opgemerkt door het personeel en aan de uitgang werd de vrouw ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de vrouw mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden. Na verhoor kon zij huiswaarts. De paaseitjes zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, gebeten door hond.

Donderdagmiddag 10 april 2003 is een 19 jarige inwoner van Maastricht door een hond in zijn gezicht gebeten. Het bleef gelukkig alleen bij enkele kleine wondjes rond de mond.
De inwoner van Maastricht liep omstreeks 15.15 uur over het grasveld langs de Symphoniesingel te Maastricht. In de struiken zag hij een grommende herdershond staan. Een tweede hond met een pitbullachtig uiterlijk stormde plotseling op hem af. De pitbullachtig hond sprong tegen de wandelaar op en beet hem in zijn gezicht. Daardoor liep de inwoner van Maastricht twee kleine wondjes op rond zijn mond. De wandelaar haalde een keer fikse uit en sloeg de hond op zijn bek waardoor deze wegrende. Beide honden waren zonder begeleiding. Het slachtoffer meldde het voorval aan de politie.

Maastricht, aanhoudingen.
De politie zag vrijdagmorgen 11 april 2003 op het Amorsplein te Maastricht twee mannen met een blikje voetballen. Dat ging gepaard met veel overlast van het geluid van het lege blikje. Ook werd het blikje tegen een winkelruit getrapt. Er onstond geen schade. Na eerst gemaand te zijn te stoppen met het voetballen reed de politiepatrouille verder. Nog geen tien meter verder weggereden ging een van beiden door met het voetballen en het veroorzaken van geluidsoverlast. Deze man, 22 jaar en woonachtig te Maastricht, werd daarop bekeurd. Terwijl een van de agenten de bekeuring uitschreef begon de andere man, een 23 jarige inwoner van Maastricht, zich met de bekeuring te bemoeien. Aan een vordering te vertrekken voldeed hij niet en bleef zich lastig gedragen. Hij werd daarop aangehouden. Hij verzette zich dermate hevig dat er gebruik van pepperspray gemaakt moest worden. Daarna kon hij geboeid worden. De eerder bekeurde man zag de aanhouding van zijn vriend gebeuren en begon zich nu met de aanhouding te bemoeien. Hij sloeg naar een agente die hij in haar gezicht raakte. Deze man kon daarna ook aangehouden worden. Ook hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Een derde aanhouding werd gedaan nadat een omstaander een agente uitschold. Deze 21 jarige inwoner van Maastricht werd ook ingesloten aan het politiebureau. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt.