Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-04-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.45 uur

Aanrijding onder invloed

GROENEKAN Op donderdag 10 april werd een automobilist aangehouden na een aanrijding. Hij bleek teveel te hebben gedronken.

Rond 22.40 uur nam een 36-jarige automobilist uit Huizen de afslag Groenekan / Maartensdijk op de Rijksweg A27 (Westbaan). Boven aan de afrit verleende hij op de kruising met de Nieuwe Weteringseweg geen voorrang aan een voor hem van links komende 42-jarige automobilist uit Odijk. Een aanrijding was het gevolg. Niemand raakte gewond.

Bij het opnemen van de aanrijding bemerkten de politiemensen dat de Huizenaar naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 305 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van twee uur.

Straatroof

BILTHOVEN Op donderdag 10 april werd een bejaarde vrouw van haar tas beroofd.

Rond 20.00 uur liep een 85-jarige vrouw uit Bilthoven over De Kwinkelier. Daar werd zij aangesproken door een jongen op een bromfiets, waarna de jongen haar tas beetpakte en wegreed. De vrouw hield haar tas vast, kwam daardoor ten val en werd enkele meters meegesleurd. De vrouw zag zich echter gedwongen los te laten en de verdachte wist met de tas te ontkomen.

De verdachte reed op een rode bromscooter en had een rode helm op. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.