Ingezonden persbericht

Activiteiten Noordbrabants Museum tijdens Nationaal Museumweekend 2003 Verwersstraat 41 's-Hertogenbosch

Op zaterdag 12 en zondag 13 april a.s. vindt het Nationaal Museumweekend 2003 plaats. Het museum, Het Tuincafé en de prachtige museumtuin met groot terras zijn op beide dagen open van 12.00 tot 17.00 uur. Het nationale thema van het museumweekend is dit jaar 'De kunst van het verzamelen'. Bezoekers kunnen tijdens het Nationaal Museumweekend letterlijk en figuurlijk genieten van de grote diversiteit van de (kunst)collecties, de sfeer in het museumcomplex, het assortiment in de vernieuwde museumwinkel of een kopje koffie met een Bossche Bol in de Museumtuin.

De stafleden Jan van Laarhoven, Charles de Mooij, Maureen Trappeniers, Paul Huys Janssen en Jan de Hond verzorgen op zondag 13 april vanaf 12.30 uur om de vijftien minuten rondleidingen door de collecties waarin zij vertellen hoe het Noordbrabants Museum kunst verzamelt. Tijdens deze rondleidingen staan de conservatoren onder meer stil bij (al dan niet gesubsidieerde) aankopen, bruiklenen, legaten, overdrachten, vondsten, schenkingen en wat dies meer zij. Op zaterdag 12 en zondag 13 april zijn er om 13.00 uur en 15.30 uur tevens Gratis Rondleidingen door het hele museum. Vertrek vanuit het trappenhuis, gelegen naast de entreehal. Bezoekers krijgen tijdens het Nationaal Museumweekend 50% korting op entreeprijs; bovendien wordt op alle producten in de museumwinkel een korting van 10% gegeven.

Tijdens het komende toeristenseizoen wordt de Museumtuin gratis opengesteld voor het publiek. Vanaf het Nationaal Museumweekend kan een bezoeker van de stad aan de receptie van het museum een gratis 'tuinkaartje' krijgen waarmee hij of zij kan rondwandelen door de tuin, genieten van kunst of neerstrijken op het terras voor een lekkere kop koffie of een heerlijke lunch. Wilt u genieten van een bijzondere combinatie van natuur én kunst, bezoek dan de Museumtuin van het Noordbrabants Museum.

Aan de redacties:
Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling communicatie: Rick Vercauteren, Hoofd Communicatie tel. 073 - 6877 807 of Ingrid van Berlo, medewerker communicatie, tel. 073 - 6877 808 of per e-mail: ivanberlo@noordbrabantsmuseum.nl

De Vier Jaargetijden, in de kunst van de Nederlanden 1500-1750. In het Noordbrabants Museum te 's-Hertogenbosch
Te zien van 21 december 2002 t/m 21 april 2003
Internet: www.noordbrabantsmuseum.nl l

Dit bericht werd u toegezonden door:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.

Mocht u geen prijs meer stellen op het toezenden van onze berichten, dan verzoeken wij u dit per ommegaande aan ons te melden. Wij zullen uw adres dan zo spoedig mogelijk uit ons bestand verwijderen.