HET NAT. PARK DE HOGE VELUWE

Kröller-Müller Museum & Nationaal Park actief in museumweekend

Hoenderloo, 31 maart 2003

Het landelijke Museumweekend op 12 en 13 april aanstaande wordt in het Kröller-Müller Museum en het Nationale Park De Hoge Veluwe op bijzondere wijze gevierd. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de speurtocht 'Speuren naar kleuren' in gebruik genomen. Deze speurtocht, die is gemaakt voor kinderen van 9 tot 12 jaar, geeft kinderen een verrassende kijk op kleur. De tocht wordt alleen in het museumweekend verlevendigd door acteurs én gratis uitgedeeld aan de Parkingangen. In dit weekend is de entreeprijs voor Park en museum slechts 50%: 5 euro voor volwassenen en 2,50 voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar (gratis entree voor kinderen onder 6 jaar).

In het museum is de tentoonstelling Vincent & Helene te zien. Daarin ziet u aan de hand van de aankopen van oprichtster Helene Kröller-Müller alle Van Gogh schilderijen uit de collectie. In de Van de Velde vleugel zijn ook de tekeningen van Van Gogh te zien. Uiteraard kunt u ook genieten van de vaste collectie en de beeldentuin van het museum. Als u ook in het Park in Van Gogh-sferen wilt blijven is 'Weg van Van Gogh' een idee: een fietstocht van elf kilometer door een prachtig deel van het Park, met onderweg panelen met citaten van Van Gogh over de natuur en enkele van zijn landschapstaferelen.

Café de Koperen Kop (naast het Bezoekerscentrum) is dit weekend omgetoverd tot een Frans café uit de tijd van Van Gogh, met Franse musette muziek, een portretschilder en kraampjes met wijn, kaas en lavendel.

De speurtocht 'Speuren naar kleuren'is na het museumweekend en tot en met oktober verkrijgbaar voor 1 euro in het bezoekerscentrum van het Nationale Park.