NEDERLANDS SPOORWEGMUSEUM


Persbericht maart 2003

Blokkendoos rijdt uit tijdens museumweekend

Na het grote succes in maart trekt de 75 jaar oude elektrische trein de Blokkendoos er speciaal voor het Museumweekend nogmaals op uit. Tijdens het Museumweekend op 12 & 13 april kunnen bezoekers vier keer per dag een een nostalgische rondrit Utrecht maken van drie kwartier. Het hele weekend geldt een halve toegangsprijs voor alle bezoekers (volwassenen en kinderen) aan het museum.

Kans bij uitstek
Een rondrit buiten het Nederlands Spoorwegmuseum is bijna nooit mogelijk.
Daarom is dit de kans bij uitstek voor alle bezoekers die het liefst een echt reisje in een historische trein maken. In de groene Blokkendoos, die zijn naam dankt aan de vele mogelijkheden waarop de trein kan worden samengesteld, worden drankjes geschonken en zorgen balkonwachters voor de veiligheid. Terwijl de stations Lunetten, Utrecht Centraal en Bilthoven worden gepasseerd, knippen conducteurs nostalgische spoorkaartjes en wordt het reizen van de jaren twintig herbeleefd. De trein vertrekt om 11:58, 12:58, 13:58 en om 14:58. De laatste rit van 15.58 is een enkele reis station Utrecht Centraal.

Overige Activiteiten
Tijdens het museumweekend is er nog veel meer te doen zoals het omleggen van de wissels bij het seinhuis, een ritje voor kinderen in de Jumbo Express en de HollandRailShow. Te bewonderen zijn natuurlijk ook de vele authentieke stoomlocomotieven en rijtuigen die het museum rijk is.

Openingstijden museumweekend:
12 & 13 april 11.30 tot 17.00 uur
Entreeprijzen:
Volwassenen en kinderen 4 euro
MJK is geldig
Prijzen rondrit Utrecht:
Volwassenen 3,50 Kind 2,50
Enkele reis Utrecht: 2 euro