Ingezonden persbericht


Persbericht 24 februari 2003

LGB FESTIVAL 2003 IN GELDERSE ZETTEN

Op zaterdag 12 en zondag 13 april organiseren de Grootspoorgroep Nederland en LGB-Hobby Time in Party Centrum De Wanmolen te Zetten (Gelderland) het LGB Festival 2003. Gedurende deze dagen zijn er naast diverse demonstratiebanen ook meerdere interessante diorama s te zien. Uiteraard zal er het laatste LGB nieuws getoond worden en staan leden van de clubs klaar om alle informatie over deze leuke spoorhobby te geven. Belangstellenden, groot en klein, kunnen op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur terecht. De toegang is gratis.

Voor de kenners vormen de letters L.G.B. een begrip. Ze staan voor Lehmann Grossbahn en vertegenwoordigen een merk complete modelsporen in de schaal 1 op 22.5. Flinke modellen dus, die in hun detaillering uniek zijn en waarvan de originele versies op de smalspoorbanen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk reden. Tijdens het Festival zullen vele liefhebbers aanwezig zijn om daar de laatste nieuwtjes over hun hobby met elkaar uit te wisselen , verklaart een lid van het organiserend comité. Hij vervolgt: Veelal gebeurt dat tijdens het kijken naar de verschillende demonstratiebanen die daar opgesteld zullen zijn. Uiteraard is er ook dit keer veel aandacht voor de digitale techniek binnen onze hobby. Centraal in deze presentatie is de 72 meter lange omloop, die nog slechts ten dele analoog bestuurd worden. Op dit deel van de baan kunnen 13 LGB treinstellen rijden. Het andere gedeelte van de baan zal echter digitaal door middel van een computerprogramma bestuurd worden en biedt ruimte aan nog eens 8 LGB treinstellen. Natuurlijk zullen ook dit keer de jonge bezoekers niet vergeten worden. Zij kunnen terecht in het speciale LGB/ Toytrain gedeelte met een podium van 6 x 3 meter.

Bezoekers kunnen uiteraard ook een kijkje nemen bij de zelfbouwers, die zich naast het mini-materieel ook bezig houden met de scenery zeg maar het decor- waarin de treinen rijden. Wie na het zien van al dit moois meer wil weten over de hobby kan terecht op de infostands van LGB en de Grootspoorgroep. Hier zal uiteraard ook de LGB catalogus 2003 te koop zijn, met al het nieuws voor de komende periode. Speciaal voor de vragen van technische aard, staat een team deskundigen met raad en daad voor u klaar. In de grote zaal stoken de echte machinisten hun stoomlocs op en wanneer de ketels op druk zijn zullen deze live steam locs ook sissend en wel rijden.

Het LGB Festival 2003 vindt op 12 en 13 april 2003 plaats in party Centrum De Wanmolen aan het Schweizerpark 2 in Zetten (langs de A 15 afslag 37 Zetten-Andelst). Op beide dagen kunt u hier terecht van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

=== === === === ===



Ingezonden persbericht