Ingezonden persbericht


VOORJAARSKRIEBELEN BIJ JAN CEES LONT

Ook in 2003 kunnen we weer voorjaarskriebelen op het terrein van Sfeerboerderij Jan Cees Lont te Nieuwe Niedorp (net boven Alkmaar). Op zaterdag 12 en zondag 13 april kunnen huis & tuin liefhebbers hun hart ophalen bij ruim dertig standhouders. Zij bieden o.a. de volgende producten aan: brocante, curiosa, tuinobjecten, speciale soorten planten, hekwerken, ornamenten, glas in lood en handbeschilderd servies. Het Hosta Promotie Team en het Landschap Noord-Holland vertellen graag over hun specialisatie. Ook is er een stand waar de geïnteresseerden beplantingsadviezen kunnen krijgen. De sfeer wordt verhoogd met een regelmatig optreden van een harpiste en een fluitiste. De sfeermarkt is op zaterdag geopend van 09.30 - 17.00 uur, op zondag van 10.30 - 17.00 uur. De toegang is 2,00 euro. Kinderen t/m 10 jaar, de deelnemerslijst en parkeren is gratis.

Het Voorjaarskriebelen is de eerste sfeermarkt in een reeks van drie. Drie fairs met verschillende thema's. Op de sfeermarkt in april vindt de bezoeker alles voor de tuin en het tuinieren. Het thema is dan ook 'De tuin als verlengstuk van de huiskamer'. Vragen kunnen worden gesteld aan een kweker. Daarnaast is er volop te struinen tussen het brocante, het decoratieve ijzerwerk voor huis en tuin, de woonerie-spulletjes en de demonstraties van werken met natuurlijke materialen. In de winkel kan iedereen een kijkje nemen bij de workshoponderwerpen die staan opgesteld. Wie weet prikkelt het de bezoeker om zelf creatief aan de slag te gaan. De 1.300 m² bordertuin met vijver zal langzaamaan ontluiken. In deze tuin, maar ook in de winkel vindt de bezoeker het werk van enkele kunstenaars met schilderijen, beelden en keramiek. Gedurende de beide Sfeermarktdagen geeft Valkenier Douglas Lovell demonstraties met zijn roofvogels en uilen. Op de middag is er een speciale demonstratie voor kinderen. Een geweldige ervaring voor alle bezoekers, jong en oud, om oog in oog te staan met de valken, uilen en buizerds.

Sfeerboerderij Jan Cees Lont ligt aan de Terdiek 23 te Nieuwe Niedorp (bordjes Oude Niedorp volgen). Tel. 0226 - 411 259. De bewegwijzering is duidelijk en er zijn gratis parkeermogelijkheden. Als het droog weer is kom dan met de fiets!!! De normale openingstijden van Jan Cees Lont's Sfeerboerderij zijn: maandag t/m zaterdag 08.00-18.00 uur, dinsdagavond t/m 21.00. Nieuwe Niedorp ligt zo'n 10 km boven Alkmaar (Noord-Holland). Koninginnedag en Tweede Paasdag geopend van 10.30 tot 17.00 uur.

EINDE PERSBERICHT

24 maart 2003. Niet ter publicatie;