Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 12 april 2003

* EERSTE ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN KEILEWEG: TWEE VUURWAPENS EN 34

SLAG- EN STEEKWAPENS AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield vrijdagavond en -nacht de eerste actie preventief fouilleren in het door de Burgemeester van Rotterdam aangewezen veiligheidsgebied Keileweg en omgeving. Bij de actie, die 's avonds om elf uur begon en zaterdagmorgen om zes uur eindigde, werden in totaal 397 personen gefouilleerd, 210 auto's gecontroleerd en één horecagelegenheid bezocht. Er werden 36 personen aangehouden, waarbij op grond van de Wet Wapens en Munitie, twee vuurwapens, 22 steekwapens, 12 slagwapens, één busje cs-gas en een samoeraizwaard in beslag werden genomen. Onder de 36 aangehouden personen, bevond zich ook één persoon die in het bezit was van 25 gebruikershoeveelheden harddrugs en twee Fransmannen die in het bezit waren van een groot geldbedrag en een grote hoeveelheid softdrugs.

* BROMFIETSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield vrijdagavond op het Roer en Vlambloem bromfietscontroles. Tussen zes uur en half elf werden 20 bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden 19 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer rijden zonder helm, te veel vermogen en niet toegestane uitlaat. ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield vrijdagmiddag op het Noordplein en Bergweg bromfietscontroles. Tussen half één en kwart voor drie werden in totaal 22 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het negeren van een rood verkeerslicht, te veel vermogen en gladde banden.


* STEEKINCIDENT
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zaterdagmorgen omstreeks half negen vond in een woning aan het Arendshof een steekincident plaats. Hierbij liep een 40-jarige man uit Capelle aan den IJssel steekwonden in de arm en zij op. Hij werd door GGD-personeel vervoerd naar het IJssellandziekenhuis. Het slachtoffer werd, om nog onbekende reden, gestoken door een 53-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.