Ingezonden persbericht


"ONTDEK DE NIEUWE WERELD!"

De ontwikkelingen in de wijnwereld gaan razendsnel. Wie had drie jaar geleden kunnen voorspellen dat de wijnen uit de Nieuwe Wereld - de verzamelnaam van landen buiten Europa- meer dan 20% van onze import zouden uitmaken? Nieuwe producenten en nieuwe smaakontwikkelingen houden consumenten en wijnvakmensen bezig. Steeds meer mensen ontdekken de kwaliteiten van deze wijnen. Zeker nu de wijnmakers uit de Nieuwe Wereld wijnen met een eigen karakter ontwikkelen, en niet alleen maar Frankrijk nadoen. Er is een (r)evolutie gaande; daarom valt er ook nog zoveel te ontdekken.

Om de wijnliefhebber in staat te stellen de wijnen van de Nieuwe Wereld nog beter te leren kennen, organiseert PERSWIJN, het wijntijdschrift voor liefhebbers en wijnvakmensen, een groots opgezette wijnproeverij met meer dan 500 wijnen uit deze Nieuwe Wijnlanden. Drie ambassadeurs hebben hun bezoek bevestigd en alle ambassades zullen vertegenwoordigd zijn

Tijdens dit evenement vindt een bijzondere blending contest plaats (een wedstrijd waarbij teams hun eigen wijnen kunnen mengen) en tevens de uitreiking van de wijnkaartprijs voor het restaurant met de beste wijnkaart van Nederland.

De Proeverij : Ontdek de Nieuwe Wereld!

Op zondag 13 april 2003 vanaf 11.00 uur - 18.00 uur zullen de zalen van Hotel "The Grand" in Amsterdam bol staan van wijnen uit o.a. :
* Argentinië, Australië, Chili, Nieuw Zeeland, Verenigde Staten en Zuid Afrika. Maar ook landen als Canada en Uruguay zullen vertegenwoordigd zijn. De wijnen zullen per land gegroepeerd staan. Naast de proeverij zullen in aparte zalen interessante seminars en proeverijen rond een speciaal thema gehouden worden. Verder zal deze bijzondere dag omlijst worden door verschillende gastronomische activiteiten. ( Zie het programma hieronder)

Entreeprijs : EUR 12,50. Voor abonnees van PersWijn is de toegang gratis, introducées op hetzelfde adres betalen EUR 7,50. Aanbieding : proefabonnement van twee nummers + toegang EUR 15,-- Inschrijving liefst en gemakkelijkst via : www.wijnpers.nl/ontdek of 020-69.22.108

The Blending Contest

Uniek is de "E&J Gallo blending contest". Na een door Gallo en PersWijn uitgeschreven voorronde zullen in de finale acht teams van drie personen strijden om een reis naar Californië. Blenden is het mengen van wijnen van verschillende druivenrassen, percelen of vaten die een andere vinificatie hebben doorgemaakt. De finaleteams zullen van speciaal ingevlogen Gallo-basiswijnen een eigen wijn mogen maken. De wijnen van de finale zullen door een deskundige jury, voorgezeten door een wijnmaker van E&J Gallo, worden beoordeeld .

De Wijnkaartprijs

Ook zal tijdens dit evenement de Wijnkaartprijs 2003 uitgereikt worden door juryvoorzitter Hubrecht Duijker. Deze, door Misset Horeca en PersWijn georganiseerde wedstrijd van de beste wijnkaart, zal eveneens in het teken staan van de Nieuwe Wereld. De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door het Californian Wine Institute.

Meer informatie over het programma op : http://www.wijnpers.nl/ontdek

Voor meer informatie : Lokatie:

André Sauerbier THE GRAND SOFITEL DEMEURE AMSTERDAM E : a.sauerbier@planet.nl Oudezijds Voorburgwal 197 M: 06-45.010.718 1012 EX Amsterdam F: 070-306.12.98 http://www.thegrand.nl (ook voor routebechrijving)

Ontdek de Nieuwe Wereld: interessante proeverijen, wedstrijden, enz.

Het programma ziet er als volgt uit:

11.00 Start Proeverij.

11.00 Start Prijsvraag Zuid Afrika. Prijs : Drie dinerbonnen.

12.30 Gallo Blending Seminar, onder leiding van wijnmaker Scott Kozel

12.30 Masterclass: Morena Chaippin van Riverina Wines over Shiraz uit Australië Australië maakte naam met bijzondere Shiraz-wijnen. Proef deze bijzondere wijnen tijdens een interessante masterclass, begeleid door een Australische deskundige. Inschrijven nu mogelijk.

12.30 Nieuwe Wereld Lunch (menu zie www.wijnpers.nl) boekingen The Grand (020- 5553194)

14.00 Uitreiking Horeca Misset/ Perswijn Wijnkaartprijs voor de beste wijnkaart van 2003

Deze prijs wordt toegekend door een jury onder leiding van wijnschrijver Hubrecht Duijker.

15.00 Masterclass Nieuw-Zeeland: New Zealand Best Wines Adventure Nieuw-Zeeland timmert aan de weg met bijzondere wijnen, met de frisheid en sap van Europese allure, geholpen door het koele klimaat. Een unieke mogelijkheid enkele toppers te proeven. Inschrijven nu mogelijk.

16.00 E & J Gallo Blending Contest
Een achttal teams strijdt om de prijs voor de beste, zelfgemaakte blend van Sonomawijnen van het huis E & J Gallo. Teams van drie, die zich inmiddels hebben geplaatst. Het winnende team krijgt een reis naar Californië aangeboden.

16.30 Masterclass Zuid-Afrika, gepresenteerd door Frank Jacobs, redacteur van PersWijn Een pure specialist introduceert een aantal typische Zuid-Afrikaanse wijnen, onder andere van de pinotage druif. Inschrijven nu mogelijk.

17.00 Uitslag Prijsvraag Zuid Afrika.

18.00 Apperitief voor dinergasten

19.00 Diner (menu zie www.wijnpers.nl/ontdek ) boekingen The Grand (020- 5553194)

INSCHRIJVINGEN GRATIS VOOR BEZOEKERS

Inschrijving voor de proeverijen gratis voor bezoekers. Er is een beperkt aantal plaatsen en voorintekening is noodzakelijk.


Deelname wordt per e-mail bevestigd. U kunt de bevestiging uitprinten en meenemen.
N.B. DEELNEMENDE IMPORTEURS (meer dan 25) EN PRODUCENTEN (meer dan 60) OP AANVRAAG.

Totale presentatie : 400-500 verschillende wijnen.