Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-04-2003 2e persbericht van 13 april 2003

Eindhoven: Taxichauffeur beroofd
Zaterdagavond rond 21.15 uur heeft een nog onbekende man met geweld geprobeerd een 45-jarige taxichauffeur uit Eindhoven te beroven. De taxichauffeur haalde kort na 21.00 uur in de Kruisstraat ter hoogte van het postkantoor een klant op. Hij vroeg de chauffeur om hem naar Woensel te brengen. De man ging tegen de wil van de taxichauffeur links achterin zitten. De man vroeg de taxichauffeur de Lanceloetstraat in te rijden. Op de hoek van de straat bij twee hofjes vroeg de klant om te stoppen. Nadat de taxi stilstond pakte de dader een groot vleesmes en zette dat bij de chauffeur op zijn keel. Hij eiste geld. De chauffeur heeft het mes beetgepakt en zich verweerd. Er ontstond een worsteling. De chauffeur wist rechts uit zijn auto te stappen en de dader stapte aan de andere kant uit. De dader zag toen kans op de bestuurdersplaats in te stappen en hij reed met de taxi weg. De taxichauffeur waarschuwde de politie en de taxicentrale. Daar wisten ze met het GPS-systeem de taxi te lokaliseren op de Bodeghemstraat. De taxi is daar leeg aangetroffen. Het slachtoffer liep een snijwond op aan zijn keel en een gekneusde rib. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Getuigen die de man in de Kruisstraat of in de omgeving van de Lanceloetstraat, de Dr. Cuyperslaan of Waghemakerstraat hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie van Woensel Noord telefoon 0900 8844. De dader is ongeveer 1.75 a 1.80 meter groot met een normaal postuur. Zijn leeftijd wordt tussen de 25 en 30 jaar geschat. Hij droeg een donkerbruin jack. De taxi betrof een blauwe Mercedes E200.

Eindhoven: Verdachte diefstal gepakt
Zondag rond 3.50 uur is op het Stratumseind een 31-jarige man uit Heeze aangehouden. Hij had kort daarvoor bij een 18-jarige vrouw uit Eindhoven haar handtas gestolen. Daarna probeerde hij van een 17-jarige jongen zijn fiets te stelen. Het laatste slachtoffer wist te voorkomen dat zijn fiets gestolen werd en hield de man in de gaten. Gewaarschuwde agenten konden de man daarna in een cafetaria aanhouden. Hij bleek nog in het bezit van spullen uit de tas van de vrouw. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Handtasdieven direct gepakt
Zondagmorgen rond 1.30 uur is op het Stratumseind een 17-jarige inwoner van IJsselstein aangehouden. Hij had in een café bij een 21-jarig Veldhovense haar tas gestolen. De vrouw bemerkte de diefstal en met haar vriend ging ze achter de dader aan. Een portier van een horecazaak hield de jongen aan. De jongen had de tas nog in zijn bezit. Hij werd overgedragen aan de politie. De jongen is ingesloten op het politiebureau.

Zondagmorgen om 0.45 uur zag een portier van een horecazaak aan het Stratumseind een 17-jarige jongen uit Veldhoven met een damestas onder zijn arm. Hij hield de jongen aan en vroeg hem waar de tas vandaan kwam. Op dat moment kwam een 26-jarige vrouw uit het Belgische Ruppelmonde aanlopen. De tas bleek bij haar te zijn gestolen. De jongen is overgedragen aan de politie en hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Gestolen auto
Zondag om 2.15 uur zijn op de Stratumsedijk een 32-jarige Eindhovenaar en een 19-jarige vrouw uit St Oedenrode aangehouden. De twee zaten in een auto die op 6 april jl. in Son was gestolen. De auto was voorzien van valse kentekenplaten. Het rijbewijs van de bestuurder was door justitie ongeldig verklaard. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Gestolen fiets
Zondagmorgen om 1.15 uur is op het Stratumseind een 34-jarige man uit Venray aangehouden. Agenten zagen hem op een nagenoeg nieuwe fiets rijden. Van de fiets ontbrak echter het slot. De fiets bleek te zijn gestolen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Imitatievuurwapen aangetroffen
Zaterdagavond rond 20.30 uur is op de Kloosterdreef een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had in de buddyseat van zijn scooter een imitatiepistool verstopt. Het psitool is in beslaggenomen en tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Inbrekers overlopen
Zaterdagmiddag rond 17.00 uur trof een bewoner van het Gareel in Veldhoven bij thuiskomst drie jongens op de oprit van zijn woning. Een van hen had een koetvoet in zijn hand en een ander een schroevendraaier. De bewoner ging op de drie mannen af maar ze wisten te ontkomen. In de woning was ingebroken. De daders waren via een slaapkamerraam de woning binnengedrongen. Er is ongeveer 100 euro en een gsm gestolen. Een kluisje dat de inbrekers van een muur hadden gebroken is in de struiken teruggevonden.

Valkenswaard: Geluidsoverlast beëindigd
Zondag om 0.30 uur is in haar woning aan de Wilde Wingerd een 39-jarige vrouw aangehouden. De geluidsapparatuur van de vrouw veroorzaakte in het appartement de nodige overlast. De vrouw was in het verleden al verschillende malen gewaarschuwd. Er waren met haar daarover al afspraken gemaakt. Ze weigerde de gewaarschuwde politieagenten binnen te laten. De politie heeft daarna een ruit moeten vernielen om de woning binnen te komen. De vrouw werd aangehouden en de geluidsapparatuur in beslaggenomen.

Son: Vernieling graven opgelost
Twee jongetjes van 13 jaar oud uit Son en Breugel hebben bij hun ouders opgebiecht de daders te zijn van de vernielingen aan 25 graven op begraafplaats van de RK-kerk in Son. De ouders hebben direct de politie ingelicht. De politie maakt proces-verbaal van deze zaak op. Het Openbaar Ministerie draagt zorg voor een passende straf.