Ingezonden persbericht

Nederland gaat massaal over op breedband

Het afgelopen jaar is het aantal Nederlandse huishoudens met een breedbandverbinding flink toegenomen. Had begin 2002 nog 22% van de huishoudens met internet een breedbandverbinding, eind 2002 was dit percentage gestegen naar 33%. Vooral het gebruik van ADSL maakte een explosieve groei door.

Het rapport 'Internetconnectie' uit de ICT Consumer Monitor van Heliview BV besteedt aandacht aan de huidige manier van verbinding maken met internet. Er wordt gekeken naar het gebruik van de diverse internetverbindingen in de afgelopen kwartalen. Daarnaast worden verwachtingen voor de toekomst geschetst in het gebruik van internet en type internetverbindingen.

Eind 2004 circa 4 miljoen huishoudens online
Het aandeel huishoudens met een internetaansluiting blijft het komende jaar groeien. Verwacht wordt dat over 12 maanden 57% van de Nederlandse huishoudens gebruik maakt van internet.
Huishoudens met plannen voor internet overwegen in de eerste plaats voornamelijk een dial-upverbinding, gevolgd door een kabelaansluiting en een ADSL-aansluiting. Naar verwachting zal het aantal huishoudens dat momenteel een dial-upverbinding heeft, afnemen ten gunste van breedbandverbindingen.

Huishoudens kiezen voor prijs
Internetgebruikers noemen de prijs het belangrijkste criterium voor de keuze van een internetprovider. De snelheid van de verbinding vindt men veel minder belangrijk. Het afgelopen jaar zijn de gemiddelde abonnementskosten voor een ADSL-verbinding fors afgenomen. Een abonnement kostte in het tweede kwartaal van 2002 circa 44 euro; momenteel kost een abonnement circa 34 euro. De doorgevoerde prijsverlagingen lijken hun doel te hebben bereikt, want Nederland gaat massaal over op breedband.

Over Heliview
Heliview bv is een full-service marketingorganisatie, gespecialiseerd in de business-to-business-markt op het gebied van o.a. HRM, ICT, financiële dienstverlening en kantoorbenodigdheden. Voor meer informatie over dit persbericht, Heliview of onze producten kunt u contact opnemen met de heer. Thanassis Vassiliadis, tel.: 076-548 40 00. Of bekijk onze website: www.heliview.com. Ons adres is Lage Mosten 1-5, 4822 NJ, Breda.