Gemeente Laarbeek



* Inzameling Klein Gevaarlijk Afval

* Wijziging openingstijden horeca Laarbeek
* Wegsleepverordening gemeente Laarbeek
Ophaalschema Klein Gevaarlijk Afval (KGA)

Van 14 tot en met 18 en 22 april 2003 wordt in heel Laarbeek het Klein Gevaarlijk Afval (KGA) ingezameld. Dit afval, ook wel chemisch afval genoemd, wordt via het standplaatsensysteem opgehaald. Op diverse plaatsen in de wijk bij u in de buurt stopt een KGA-inzamelvoertuig, waar u uw KGA box kunt laten ledigen. Kunt u overdag niet, komt het inzamelvoertuig niet in uw buurt of hebt u de inzameling gemist, maak dan gebruik van een van de andere locaties of de speciale avondlocaties. Vanzelfsprekend kunt u ook steeds terecht op de milieustraat aan de Stater te Lieshout. In onderstaand schema staat aangegeven wanneer het KGA-inzamelvoertuig waar staat.

Wat is wel / geen chemisch afval?
Chemisch afval is herkenbaar aan het teken op de verpakking: een bak met een kruis er door. Ook op de deksel van de chemische afvalbox is een opsomming te vinden van het chemisch afval.

U kunt hier het KGA-inzamelschema downloaden U kunt hier het KGA-inzamelschema downloaden

Wijziging openingstijden horeca Laarbeek

In zijn vergadering van 27 maart 2003 heeft de gemeenteraad van Laarbeek besloten om de openingstijden van de horeca geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Laarbeek aan te passen.

In de huidige APV mag de droge horeca een half uur langer geopend zijn dan de natte horeca. Met de droge horeca wordt bedoeld, horeca-inrichtingen die uitsluitend alcoholvrije dranken verstrekken. Dit zijn bijvoorbeeld snackbars en shoarmazaken. Met de natte horeca wordt bedoeld, horeca-inrichtingen die een vergunning hebben voor het verstrekken van alcoholhoudende dranken.

De openingstijden van de droge horeca worden nu met een half uur teruggebracht. Hiermee zijn de openingstijden van de natte en droge horeca gelijk gesteld. Zowel de natte als droge horeca mogen door de week tot 01.00 geopend zijn en in het weekend (vrijdag en zaterdag) tot 02.00 uur.

Daarnaast wordt de natte en droge horeca de mogelijkheid geboden om jaarlijks verruiming van de openingstijden van een uur per dag aan te vragen. Deze inrichtingen hebben dan de mogelijkheid om door de week tot 02.00 geopend te zijn en in het weekend (vrijdag en zaterdag) tot 03.00 uur.
Voor de jaarlijkse ontheffing is EUR 250,00 aan legeskosten verschuldigd. De mogelijkheid om incidenteel een verlenging van de openingstijden aan te vragen blijft bestaan. De legeskosten hiervoor bedragen EUR 29,00 per uur.

Dit besluit van de raad tot wijziging van de APV kan aan een referendum worden onderworpen.

Tegen het besluit van het college dat de wijziging van de APV aan een referendum kan worden onderworpen, kan op grond van artikel 144 van de Tijdelijke referendumwet beroep aangetekend worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA Den Haag. In afwijking van de Algemene wet bestuursrecht bedraagt de termijn voor het indienen van beroep zes dagen, ingaande de dag na deze publicatie. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en moet tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening en de gronden van het beroep bevatten.
Wegsleepverordening gemeente Laarbeek

In zijn vergadering van 27 maart 2003 heeft de gemeenteraad van Laarbeek besloten om de Wegsleepverordening gemeente Laarbeek vast te stellen. Deze verordening treedt in werking op de eerste dag na het verstrijken van een termijn van zes weken na deze publicatie. De verordening ligt met ingang van maandag 14 april 2003 gedurende zes weken ter inzage op de afdeling algemene zaken van het gemeentehuis aan de Heuvel 1 te Lieshout.

Inhoud van het besluit
Foutief geparkeerde auto's die de veiligheid op de weg of de vrijheid van het verkeer en van gehandicaptenparkeerplaatsen in het geding brengen, maar ook die van taxistandplaatsen, laad- en loshavens, parkeergelegenheden voor vergunninghouders of voor categorieën of groepen voertuigen e.d., kunnen worden verwijderd, overgebracht en in bewaring worden gesteld.
De gemeente heeft als bewaarplaats garagebedrijf Harrie v.d. Heijden, Rijbeemd 1 3 te Erp aangewezen. Deze bewaarplaats is voor het ophalen van weggesleepte voertuigen op werkdagen van 8.30 uur tot 19.00 uur geopend en op zaterdagen en zon- en feestdagen in overleg met de heer V.d. Heijden. De kosten voor het wegslepen bedragen EUR 75,00 plus EUR 0,60 per gereden kilometer.

Dit besluit van de raad tot wijziging van de APV kan aan een referendum worden onderworpen.

Tegen het besluit van het college dat de vaststelling van de Wegsleepverordening gemeente Laarbeek aan een referendum kan worden onderworpen, kan op grond van artikel 144 van de Tijdelijke referendumwet beroep aangetekend worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA Den Haag. In afwijking van de Algemene wet bestuursrecht bedraagt de termijn voor het indienen van beroep zes dagen, ingaande de dag na deze publicatie. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en moet tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening en de gronden van het beroep bevatten.