Microsoft Real-Time Communications Server 2003 biedt bedrijven veilige Instant Messaging-oplossing

Schiphol-Rijk, 14 april 2003 - Greenwich, de codenaam voor in ontwikkeling zijnde Microsoft technologie op het gebied van Instant Messaging, gaat officieel Microsoft Real-Time Communications Server (RTC Server) 2003 Standard Edition heten. Deze technologie gaat organisaties een veilige en goed te beheren oplossing bieden voor de snel in populariteit groeiende Instant Messaging (IM) vorm van communicatie.

Medewerkers kunnen hiermee flexibeler en directer met elkaar communiceren en samenwerken, waarmee de reactiesnelheid en efficiency van de hele organisatie wordt verhoogd. Ondersteuning voor standaardprotocollen op IM-gebied, zoals Session Initiation Protocol (SIP) en SIP for Instant Messaging and Presence Leveraging Extensions (SIMPLE) helpen bij het ontwikkelen en uitrollen van bedrijfsmatige IM-tools.

RTC Server 2003 voorziet in nieuwe manieren van onderling communiceren. Medewerkers zien bijvoorbeeld in hun contactlijst wanneer collega's online zijn en kunnen vervolgens via de gewone of mobiele telefoon, IM of e-mail met hen communiceren. Extra beveiligings- en beheermogelijkheden en faciliteiten om deze communicatie te loggen en te archiveren zorgen er verder voor dat IM op een meer bedrijfsmatige wijze kan worden ingezet. Toezien op het naleven van bedrijfsregels inzake deze vorm van communicatie behoort ook tot de mogelijkheden.

Van de 'Greenwich'-technologieën komt een gratis add-on subset beschikbaar voor Windows Server 2003. Hiermee uitgerust kan dit besturingssysteem aangeven of een persoon online en beschikbaar is hetgeen softwareontwikkelaars mogelijkheden verschaft om nieuwe toepassingen te bouwen waarbij deze informatie een belangrijke rol speelt. Daarnaast krijgen MSDN-abonnees een nieuwe RTC software developer kit (SDK), onder andere met een vrij distribueerbare SIP-proxy. Hiermee kunnen zij toepassingen ontwikkelen die gebruikmaken van standaard SIP-protocollen.

Microsoft Real-Time Communications Server 2003, de 'presentie' add-on voor Windows Server 2003 en de Real-Time Communciations SDK voor MSDN zullen naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar komen. Ook de prijs van RTC Server wordt dan bekend gemaakt. De add-on voor Windows Server 2003 zal kosteloos beschikbaar worden gesteld aan klanten met Windows Server 2003, terwijl MSDN-abonnees de SDK als onderdeel van hun abonnement zullen ontvangen.

Meer informatie over Real-Time Communicatie en Instant Messaging is te vinden op www.microsoft.com/rtc/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.