Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 14-04-2003 Persberichten district Den Bosch

AANRIJDING LETSEL DEN BOSCH

Bij een aanrijding op de Bruistensingel te Den Bosch op 13 april 2003, omstreeks 19.35 uur zijn een 16 jarige bromfietster en 18 jarige duopassagier gewond overgebracht naar het Carolusziekenhuis in Den Bosch. De bromfietster kreeg geen voorrang van een 82 jarige automobilist uit Rosmalen, toen deze rechtsaf sloeg.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN ROSMALEN

Een 36 jarige man uit Rosmalen is op 13 april 2003 aangehouden ivm mishandeling in de Peter de Gorterstraat te Rosmalen van een 43 jarige vrouw uit Rosmalen. De verdachte had de vrouw met een fles in het gezicht geslagen, waardoor het slachtoffer zich in het ziekenhuis aan haar verwondingen moest laten behandelen. De man is ingesloten.

VERDACHTE DIEFSTAL AANGEHOUDEN DEN BOSCH

Een 45 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 37 jarige man uit Den Bosch zijn op 13 april 2003 op heterdaad betrapt bij diefstal van flessen bier bij een bedrijf aan de Rietveldenweg te Den Bosch.

BRAND IN GARAGE DEN BOSCH

Bij een brand in een garagebox aan de Zandveldstraat te Den Bosch op 13 april 2003 is de garage uitgebrand. Ook de naastliggende garageboxen liepen schade op. Brandweer bluste de brand.

INSLUIPING WONING DEN BOSCH

Bij een insluiping in een woning aan de Rijnstraat te Den Bosch op 13 april 2003 is geld ontvreemd. Twee vrouwen belden aan en vroegen of een van de vrouwen naar het toilet mocht. Hierna wilden ze een briefje schrijven om bij de buren in de bus te doen, daar deze niet thuis waren. Toen de bewoners met de vrouwen de woonkamer ingingen, is kennelijk een derde persoon via de nog geopende voordeur naar boven gegaan en heeft alle kasten doorzocht. Later misten de bewoners een geldbedrag. De politie waarschuwt voor deze insluipmethode en adviseert mensen niet binnen te laten, dan wel bij de persoon te blijven de deur te sluiten, zodat geen onbevoegden ongezien naar binnen kunnen komen.

RIJDEN ONDER INVLOED DEN BOSCH

Tegen een 45 jarige automobilist uit Gemonde is op 14 april 2003 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.45 uur op de Zuidwal te Den Bosch. Hij kreeg een boete van EUR 190.

DOORGEDRAAIDE MAN AANGEHOUDEN DEN BOSCH

Op 14 april 2003 omstreeks 01.55 uur trof een surveillancewagen op het Stationsplein te Den Bosch een man aan, die op blote voeten liep en flink bloedde. Toen de politiemensen hulp wilde verlenen en bij de man kwamen, sloeg deze met kracht op de voorruit van de politieauto, waardoor de voorruit barstte. De man was door het dolle heen en met behulp van meerdere collega`s kon de man, een 30 jarige Bosschenaar, worden aangehouden. Na behandeling in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is hij ingesloten. De man bleek drugs gebruikt te hebben. Hij bleek diverse vernielingen gepleegd te hebben op het Stationsplein, o.a. ruiten ingetrapt, waardoor hij de verwondingen aan zijn voeten had opgelopen.

INBRAAK BEDRIJF ROSMALEN

Bij een inbraak in een winkel aan de Vreeburg te Rosmalen in de nacht van 13 op 14 april 2003 is een onbekende hoeveelheid sigaretten weggenomen. De daders vernielden een ruit.

INBRAAK BEDRIJF DEN BOSCH

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Nachtegaalslaantje te Den Bosch in de nacht van 13 op 14 april 2003 zijn enkele TFT-schermen weggenomen en een geldbedrag. De daders vernielden een ruit.

BRANDSTICHTERS AANGEHOUDEN ELSHOUT

Twee 12 jarige jongens uit Heusden en Haarsteeg zijn op 8 april 2003 aangehouden ivm brandstichting in papiercontainers. Tussen 26 februari en 8 april hadden de twee knapen vier keer brand gesticht in de papiercontainer aan de Mariendonkstraat te Elshout. De jongens zijn voorgedragen bij bureau HALT.

VERDACHE BELEDIGING AANGEHOUDEN DEN BOSCH

Een 30 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 14 april 2003 aangehouden op het Stationsplein te Den Bosch ivm belediging van een politieambtenaar. De man was bekeurd voor het drinken van alcohol op de openbare weg en beledigde hierbij de politiemensen.