Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 14-04-2003 Extra mediabericht 14 april (00.45 uur)

WEERT Zes vrachtautos verwoest door brand

WEERT Een brand op het industrieterrein Kampershoek heeft zondagavond zes vrachtautos van een transportbedrijf in de as gelegd. Om 22.50 uur kwam de brandmelding binnen op de meldkamer van politie en brandweer. Rond 00.15 uur was de brand onder controle maar de blusactiviteiten werden voortgezet. Er zijn geen giftige stoffen vrijgekomen en er zijn geen gewonden gevallen.

De brand ontstond bij een transportbedrijf dat ligt op de hoek Edisonlaan / Fahrenheitlaan. Bij de komst van de brandweer stonden vijf vrachtautos in brand en sloeg de brand juist over op een zesde auto die ernaast geparkeerd stond. De vrachtautos waren, voor zover dat op dit moment bekend is, geladen met polyethyleen en lotion. De zesde vrachtauto was geladen met parfum. Deze laatste lading kon worden gered. Van de zesde vrachtauto bleef de brandschade beperkt tot de vrachtauto. Van de overige vijf ging zowel de auto alsook de lading in vlammen op.

Tijdens de brand waren een aantal harde explosies hoorbaar. Dit bleken de banden van de vrachtautos te zijn die knapten. De brandweer gaf voor deze brand groot alarm. In totaal drie brandweerautos en een groot watertransport zijn ingezet. De politie was met vier patrouilles terplaatse en regelde met name de afzettingen.

De brandweer verrichte rond middernacht metingen naar vrijgekomen stoffen. De eerste resultaten van deze metingen gaven aan dat er geen gevaar voor de omgeving was. Er bleken geen giftige stoffen bij de brand te zijn vrijgekomen. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend. Hiernaar wordt onderzoek verricht. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.