Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

De politie in de Achterhoek heeft in de namiddag en het begin van de avond bij drie aanrijdingen met lichamelijk letsel assistentie verleend.

Het eerste ongeval vond omstreeks 17.10 uur aan de Baron van Dieststraat in Doetinchem plaats. Een 5-jarige kleuter stak plotseling vanuit een pad tussen woningen de rijbaan over. Een 47-jarige automobiliste uit die plaats probeerde het jongetje nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet voorkomen. Het kind werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar een beenbreuk werd geconstateerd. Het slachtoffertje behoefde niet te worden opgenomen.

In Winterswijk vonden de andere twee aanrijdingen plaats. Omstreeks 17.45 uur reed een 36-jarige Winterswijkse met haar auto over de Misterweg komende uit de richting Winterswijk. Zij was met haar gedachten niet bij het verkeer, zo verklaarde zij later, waardoor ze te laat opmerkte, dat de voor haar rijdende afremde om rechtsaf de Wissinkweg op te rijden. Door de aanrijding liepen de 26-jarige Winterswijkse bestuurster, haar 27-jarige echtgenoot en hun 9 maanden oude baby diverse kneuzingen op. Zij zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. (Verdere gegevens bij mij niet bekend)

Omstreeks 19.20 uur raakten vier auto's op de Groenloseweg in Winterswijk bij een aanrijding betrokken. Een 26-jarige automobilist uit Zelhem was kennelijk door de zon verblind en zag te laat dat het verkeer voor hem stil stond. Hij botste achterop de auto van een 26-jarige automobiliste uit Groenlo, die op haar beurt doorschoot en de auto van een 38-jarige Winterswijker ramde. Deze stond stil om de Meekertweg in te rijden. Door het rondvliegende glas raakte een tegemoetkomende auto van een 33-jarige inwoonster uit Ruurlo ook nog beschadigd. De vrouw uit Groenlo is met klachten aan nek en rug naar het ziekenhuis vervoerd. Bij de twee aanrijdingen in Winterswijk heeft de sleepdienst de nodige auto's moeten afvoeren.

Einde berichten

Anton de Ronde, 055 - 5482050