STICHTING VSB POEZIEPRIJS

Dichterbij de dichters

10 jaar VSB Poëzieprijs
Dichtersavonden in het land

Dichtbij de dichters

Wilt u een van de genomineerde dichters van de tiende VSB Poëzieprijs ontmoeten? Dat kan. Op een aantal speciale avonden presenteren zij zich in het land.

Op 23 mei wordt in de Amsterdamse Rode Hoed de tiende VSB Poëzieprijs uitgereikt. Deze prijs is de belangrijkste poëzieprijs in het Nederlandse taalgebied. In het verleden waren er illustere winnaars als Hugo Claus, Leo Vroman, Rutger Kopland, Kees Ouwens. In de weken voor deze tiende prijsuitreiking kunt u - voor het eerst! - persoonlijk kennismaken met genomineerde dichters. Op een aantal speciale 'Dichtersavonden'presenteren zij zich aan het publiek. De avonden worden georganiseerd door De Rode Hoed, in samenwerking met lokale partners.

Dinsdag 15 april om 20.30 uur in Cultureel Café DaDa, Achterstraat 2a, Hoorn.
Reserveren: (0229) 21 78 55.
Op deze avond is de genomineerde dichter Robert Anker aanwezig, van wie bekend is dat hij een haat-liefdeverhouding heeft met zijn geboortestreek West-Friesland. Presentatie: Dirk Beemster. De avond wordt georganiseerd samen met de Stichting Sisyfus.

Maandag 21 april om 20.00 uur in Hofman Café, Janskerkhof 17a, Utrecht. Toegang vrij.
Op deze avond is de genomineerde dichter Astrid Lampe aanwezig, evenals Anneke Brassinga, de winnares van vorig jaar. Astrid Lampe woont en werkt in Utrecht, zij was al eens eerder genomineerd. Met een optreden van Marijke Boon. Presentatie: Gert-Jan de Vries. De avond wordt georganiseerd i.s.m. de SLAU.

Dinsdag 6 mei om 20.00 uur in de Waalse Kerk, Oude Delft 181, Delft. Reserveren: (015) 212 34 50, (015) 212 15 10, of: deomslag@cornnet.nl.
Op deze avond zijn de genomineerde dichters Arjen Duinker en Alfred Schaffer aanwezig. Arjen Duinker woont en werkt in Delft. Alfred Schaffer - als hij in Nederland is - woont en werkt in Leidschendam. Presentatie: Hans Groenewegen. De avond wordt georganiseerd i.s.m. de Literaire Salon De Omslag.

De Rode Hoed
Donderdag 24 april kunt u bovendien als vanouds in De Rode Hoed (aanvang: 20.00 uur) kennismaken met alle genomineerde dichters: Robert Anker, Arjen Duinker, Astrid Lampe, Tonnus Oosterhoff en Alfred Schaffer. Zij lezen voor en worden geïnterviewd. Speciaal voor deze avond hebben zij een gedicht geschreven op het thema 'grens en utopie'. Presentatie: Onno Blom. Reserveren: (020) 638 56 06, of receptie@rodehoed.nl.

Genomineerde bundels
De broekbewapperde mens - Robert Anker (Querido) Misschien vier vergelijkingen - Arjen Duinker (Meulenhoff) De memen van Lara - Astrid Lampe (Querido)
Wij zagen ons in een kleine groep mensen veranderen - Tonnus Oosterhoff (De Bezige Bij)
Dwaalgasten - Alfred Schaffer (Thomas Rap)