Verbond van Verzekeraars

Nieuwe uitgave Welwezen

Verzekeraars kunnen zich veel meer laten horen en zien in het veiligheidsbeleid. Ivo Opstelten, burgemeester van Rotterdam en dagvoorzitter van het Verbondscongres dat 13 maart in zijn stad plaatsvond, steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. In een interview in de jongste uitgave van Welwezen die begin volgende week verschijnt, benadrukt hij dat verzekeraars veel actiever kunnen zijn. Waarom heeft de branche niet net als wij een tien-puntenplan of een actieprogramma opgesteld?

In Welwezen sowieso veel aandacht voor het congres Preventie, een kwestie van doen! Naast samenvattingen van de verschillende lezingen worden ook de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek, dat het Centrum voor Verzekeringsstatistiek speciaal voor het congres heeft uitgevoerd, nog eens op een rijtje gezet.

Verder een uitgebreid artikel over de medische keuringen die plaatsvinden vóór verzekering. Verzekeraars, patiëntenorganisaties en de KNMG praten al geruime tijd met elkaar over zelfregulering en het nu afgesproken protocol mag zeker een lichtpuntje aan het einde van de tunnel worden genoemd.

Ook het terrorismedossier komt in Welwezen aan bod. Als er nu een terroristische aanval plaatsvindt, kan de schade worden geregeld. Halverwege dit jaar moet de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschaden operationeel zijn.

Tot slot in dit nummer van Welwezen aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen in de zorgverzekeringsbranche en een (afscheids)interview met columniste Elske ter Veld. Hoezo WAO-stelsel wijzigen? Helemaal niet nodig. We moeten strenger worden en mensen moeten meer eigen verantwoordelijkheid nemen. Of krijgen?

april 2003