Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-04-2003
Persberichten districten Utrecht stad, 09.55 uur

Dronken op de snorfiets

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 14 op 15 april een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op een snorfiets over de Socrateslaan rijden. De man kreeg een stopteken maar negeerde dit. De politie zette de achtervolging in en kon de bestuurder in de Berkelstraat aan de kant zetten.

De agenten roken direct dat de 34-jarige bestuurder gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 23.15 uur zagen agenten op een parkeerplaats aan de Rooseveltlaan een auto geparkeerd staan. In de auto zat een man en naast de auto lagen lege blikjes bier. Op het moment dat de agenten de man wilden controleren, reed de bestuurder weg. De agenten volgden het voertuig en gaven ter hoogte van het Amsterdamrijnkanaal een stopteken.

De bestuurder een 29-jarige man uit Utrecht- bleek onder invloed te zijn en werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 310 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur werd hij naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Heidelberglaan vond maandagmiddag een aanrijding tussen een stadsbus en een personenauto plaats.

Een 50-jarige vrouw uit Wijk Bij Duurstede reed omstreeks 14.55 uur met haar voertuig uit de parkeergarage. Op dat moment had zij een naderende autobus niet gezien en geen voorrang verleend. De bus botste tegen de flank van het voertuig van de vrouw. Hierbij raakte een 51-jarige passagier uit Gorichem, die bij de vrouw in de auto zat bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. De man werd voor controle overgebracht naar het UMC in Utrecht. Door de aanrijding raakte de auto van de vrouw total loss.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Vondellaan heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van diefstal.

Personeel van de winkel zag dat een man een groot aantal pakken koffie onder zijn jas stopte en vervolgens de winkel wilde verlaten zonder af te rekenen. Eenmaal buiten de winkel werd de 44-jarige man uit Utrecht staande gehouden en overgedragen aan de politie. De man bekende zijn daad en deed afstand van de koffie.

Verkeerscontrole
UTRECHT Tussen 13.30 en 17.00 uur heeft de politie op de Brennerbaan een verkeerscontrole uitgevoerd. In totaal schreef de politie 27 bekeuringen uit voor onder andere, het niet dragen van de autogordel, het overschrijden van de maximum snelheid, het niet kunnen tonen van een rij of kentekenbewijs en het voeren van een verkeerde kentekenplaat.

Hennepkwekerij aangetroffen
UTRECHT Bij een woning aan de van Vollenhovenlaan heeft de politie maandagmiddag een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie omstreeks 13.00 uur een onderzoek in bij de woning. Er bleek niemand in de woning aanwezig. De deur van de woning werd opengebroken. In de woning werd in twee vertrekken een hennepplantage aangetroffen. In totaal werden 292 planten en de complete professionele apparatuur in beslag genomen.

Gewapende overval
UTRECHT Bij een winkel aan het Smaragdplein vond maandagmorgen een gewapende overval plaats.

Omstreeks 08.30 uur zagen twee mannen kans de winkel via de achterzijde binnen te komen en onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen werd het personeel gedwongen geld af te geven. De overvaller verlieten vervolgens de winkel in onbekende richting.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel. : 0900 88 44.