( BW)(CA-INFONET/RAISIO-GROUP)(IN) Raisio Group verlengt contract voor Global Managed Network Services van Infonet; MPLS IP VPN Network zal vele vestigingen in Europa en de Verenigde Staten verenigen

Redactie Business/High-Tech

HELSINKI, Finland & EL SEGUNDO, Calif.--(BUSINESS WIRE)--15 april 2003--Infonet Services Corporation (NYSE:IN), een vooraanstaande verlener van communicatiediensten voor multinationals, maakte vandaag bekend dat het zijn contract met Raisio Group plc, een internationale industriële groep, met hoofdkantoor Raisio, Finland, met nogmaals drie jaar heeft verlengd. De overeenkomst bepaalt dat Infonet het huidige netwerk van Raisio Group zal migreren naar een flexibele IP VPN-infrastructuur. Het verbeterde netwerk zal vele Raisio-vestigingen in België, Canada, Finland, Frankrijk, Duitsland, Singapore, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten met elkaar verbinden.

Raisio Group plc is opgesplitst in drie bedrijfssectoren: Raisio Chemicals, Raisio Nutrition en Raisio Life Sciences. Het bedrijf is actief in 14 landen, en gaf in 2002 een exploitatiewinst van 20,7 miljoen USD aan. Raisio heeft 2.800 werknemers, van wie 45 procent in het buitenland werkt.

"Naarmate we nieuwe vestigingen aan ons wereldwijde netwerk toevoegen is het belangrijk dat we een leverancier hebben die met ons kan meegroeien," aldus Kimmo Huotari, WAN Manager bij Raisio Group. "Infonet blijft ingaan op onze netwerkvereisten, en bezorgt ons de nieuwste communicatieoplossingen die vandaag beschikbaar zijn."

Op het ogenblik dat zijn vorige netwerkcontract afliep verkende Raisio doeltreffende communicatieopties die moesten samenvallen met de lancering van een nieuw Movex enterprise resource planning (ERP)-systeem. Nadat Raisio gedurende zes maanden vier service providers had geëvalueerd selecteerde het Infonet om zijn migratie naar een nieuwe globale infrastructuur te ondersteunen. Dit nieuwe contract breidt het gamma wereldwijde oplossingen dat door Infonet wordt aangeboden, uit en bouwt verder op de zesjarige relatie tussen de twee bedrijven.

"Het doet ons plezier onze stevige relaties met Raisio Group verder te zetten en hun behoeften op het vlak van wereldwijde communicatie te ondersteunen. Het bedrijf breidt zijn exploitaties op internationaal vlak immers uit en blijft streven naar een vooraanstaande positie in de sector," zei Esko Uski, Managing Director bij Infonet Finland.

Over Raisio

Raisio Group plc is een groeiende internationale industriële groep, die papierchemicaliën, voeding en functionele voedselingrediënten, veevoer en mout ontwikkelt, produceert en verkoopt. Het bedrijf is opgesplitst in drie bedrijfssectoren: Raisio Chemicals, Raisio Nutrition en Raisio Life Sciences. Met 29 plaatselijke vestigingen die actief zijn in 14 landen, gaf Raisio in 2002 een omzet van 843,1 miljoen EUR en een exploitatiewinst van EUR 20,7 miljoen EUR aan. Raisio heeft 2.800 werknemers; 45 procent daarvan werkt in het buitenland. Meer informatie over het bedrijf vindt u op www.raisiogroup.com.

Over Infonet

Infonet Services Corporation, dat bekend staat om de kwaliteit van zijn dienstverlening, is een vooraanstaande verlener van beheerde netwerkcommunicatiediensten aan bijna 3.000 multinationals. Door onze unieke consultingaanpak biedt Infonet geïntegreerde oplossingen die de complexe relatie tussen bedrijfstoepassingen en het internationale netwerk optimaliseren. Een uitgebreide knowhow inzake projectmanagement ligt aan de basis van de diensten en de oplossingen die wij aanreiken (breedband, internet, intranet, multimedia, videoconferenties, toegang op afstand en plaatselijke toegang, bevoorradings-, applicatie- en consultingdiensten) en die Infonet positioneren als een single-source-partner voor multinationals. Vooral IP VPN-oplossingen bieden multinationals een unieke combinatie van particuliere en openbare IP-diensten, evenals een volledig pakket Managed Security Services. Infonet, dat werd uitgeroepen tot "Best in Class" in de enquête van Telemark over Global Managed Data Network Services, heeft ook de prijs van "Best Customer Care" en "Best Carrier" gewonnen op de World Communication Awards. Infonet, dat in 1970 werd opgericht, is eigenaar en uitbater van The World Network(R), dat toegankelijk is vanuit meer dan 180 landen, en zorgt voor plaatselijke service support in meer dan 70 landen en gebieden. De aandelen van Infonet worden verhandeld op de beurs van New York onder het symbool IN. Meer informatie over het bedrijf vindt u op www.infonet.com.

Safe Harbor Statement: Infonet heeft in dit persbericht mogelijk uitspraken over toekomst gedaan. Deze eventuele uitspraken zijn gebaseerd op informatie die het bedrijf op de datum van dit bericht tot zijn beschikking had. Infonet verbindt zich er niet toe de informatie bij te werken om rekening te houden met gebeurtenissen in de toekomst. De nauwkeurigheid van onze uitspraken over de toekomst zal ook worden beïnvloed door de sterkte van de markt voor de producten en diensten van Infonet, de concurrentie, de tijdige overgang van nieuwe zakelijke opportuniteiten naar het netwerk van Infonet en het effect van muntschommelingen. Beleggers moeten rekening houden met deze risicofactoren en met de risicofactoren die zijn uitgewerkt op 10K, 10-Qs en andere recente aanvragen die door Infonet werden ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission. Deze documenten zijn beschikbaar via het gedeelte 'Investor Relations' op de website van Infonet op www.infonet.com.

--30--AMP/la*

CONTACT: Infonet Services Corporation Nathalie Quere, +31-23-569-7860 nathalie_quere@infonet.com of Ruder Finn Alicia Dollard, +1-212-593-6343 dollarda@Ruderfinn.com

ESHEET: 4375451

Roger Dean Johnson, Jr. Editor Business Wire, Los Angeles 310-820-9473 ext. 139