Amstelland NV

P E R S B E R I C H T

Nieuwegein/Terneuzen, 17 april 2003

AM rondt overname Projektbouw Zeeland af

AM (Amstelland MDC NV), ontwikkelaar van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren, heeft de overname van Projektbouw Zeeland BV, Bouwbedrijf Imotec BV en Architectenbureau Kreatuur BV afgerond. Hiermee versterkt AM haar positie op de Zeeuwse woningmarkt. De overnamesom is in contanten voldaan.

Projektbouw Zeeland, Imotec en Kreatuur (tezamen te noemen: Projektbouw Zeeland) zijn aan elkaar gelieerde bedrijven die actief zijn in het ontwikkelen en realiseren van woningen in geheel Zeeland. Vanuit vestigingen in Terneuzen en Goes ontwikkelt, bouwt en verkoopt Projektbouw Zeeland jaarlijks circa 200 woningen. Zij beschikt over een portefeuille voor de ontwikkeling van circa 1700 woningen.

Projektbouw Zeeland verwacht in 2003 een omzet te halen van circa E 35 miljoen. Onder de nieuwe naam Projectontwikkeling Zeeland zal zij als zelfstandige onderneming actief zijn binnen AM Wonen BV, het bedrijfsonderdeel dat zich binnen AM toelegt op woningontwikkeling. AM zal de activiteiten voor uitvoerende bouw van Projektbouw Zeeland - deze worden met name via Imotec verricht - doorverkopen, zodat het bedrijf zich uitsluitend toelegt op projectontwikkeling. De gesprekken hierover met potentiële kandidaten bevinden zich in een vergevorderd stadium.

Strategische fit

De overname past in de strategie van AM zich te versterken in perspectiefrijke regio's, sectoren en segmenten. Versterking van haar positie in Zeeland, een regio met een groeiende woningmarkt, via de acquisitie van een onderneming die beschikt over een sterke en omvangrijke portefeuille van projecten met een bovengemiddelde winstgevendheid, is hiervan een uitwerking.

De overname heeft geen nadelige gevolgen voor de werkgelegenheid. De vakbonden en medezeggenschapsorganen zijn geïnformeerd.

Profiel AM

AM is op Europese schaal actief in de gebiedsgerichte ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren(parken). De onderneming, met een omzet van E 847 miljoen en een nettoresultaat van E 52 miljoen in 2002, heeft een leidende marktpositie in Nederland en een vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa. AM heeft projecten in ontwikkeling in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Portugal en Groot-Brittannië. Deze zijn toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur.


Noot voor de redactie,

Amstelland NV